VYBERTE SI REGION

Pros poháry nevzdává

BRNO - Před sezonou mělo vedení fotbalistů 1. FC Brno velké plány. Jenže po devíti kolech Gambrinus ligy je tým až na začátku druhé poloviny tabulky.

10.10.2007 1
SDÍLEJ:

Brankář Martin Lejsal a kapitán Jan Trousil (vpravo) sice mají na podzim solidní formu, ale většina jejich spoluhráčů je na tom zatím o poznání hůř.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

O pohárových příčkách si tak zatím fanoušci mohou nechat jen zdát. Brno od nich má totiž stejný odstup jako od sestupového teritoria.

Klubové vedení však nepanikaří. „Pondělní vysoká prohra s Boleslaví pro nás byla samozřejmě velkým zklamáním. Obzvlášť proto, že případné vítězství nás mohlo posunout k místům, kde bychom se chtěli pohybovat. Ale já jsem optimista a pořád věřím, že máme na boj o evropské poháry,“ trvá si na svém Roman Pros, majoritní vlastník klubu.

Ten zatím vylučuje personální změny. „Jsem teď hodně ovlivněný pondělkem, takže nechci jednat ukvapeně. Musíme ukázat na chyby, ale trenér i hráči stále mají naši důvěru,“ ujišťuje brněnský boss.

Hodně za očekáváním zůstávají hlavně mladíci z úspěšné reprezentační dvacítky. „Po stříbru z mistrovství světa jsme byli všichni trochu v euforii a věřili, že kluci navážou na skvělé výkony i v lize. Čekali jsme od nich víc, ale to neznamená, že to ještě nepřijde. Třeba už po reprezentační pauze,“ doufá Pros.

Trenér Petr Uličný zatím se sestavou příliš netočil, nyní mu však došla trpělivost. „V obraně děláme chyby, v útoku nedáváme góly. Liga má teď přestávku, musíme něco vymyslet,“ naznačuje změny.

10.10.2007 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies