Úřadující mistr uštědřil Brňanům první domácí porážku pod vedením trenéra Mazury. „Vážíme si toho, že jsme získali tři body právě tady. Narazili jsme na silného soupeře, jehož poslední výkony měly vysokou kvalitu,“ netajil se spokojeností hostující kouč Vítězslav Lavička.

Brno nastoupilo trochu nečekaně ve „venkovním“ rozestavení 4–2–3–1 á la Barcelona. Brzy však trenéři zjistili, že to nefunguje a přešli na domácí klasiku 4–4–2. „Začali jsme špatně. Nepřihráli jsme si balon, bylo to bez pohybu. Proto jsme s tím museli něco udělat,“ vysvětloval Josef Mazura. Změna málem přinesla ovoce. V 26. minutě nejprve Okleštěk posadil míč na Zelenkovu hlavu, která jej nasměrovala do břevna a o chvíli později to zkoušel efektními nůžkami Trousil. Jenže gól nepřicházel.

Další šance nevyužili Zelenka, Besta ani Trousil, a tak přišel trest. Siegl místo razantního odkopu chtěl řešit situaci fotbalově a ztratil míč, k němuž se dostal Pudil a tečovanou střelou prostřelil Lejsala. Mazurovi ovšem vyšlo střídání a matador Wagner po pár minutách na hřišti hlavou po centru Střeštíka vyrovnal. Byla to jeho 119. ligová branka, čímž překonal legendárního brněnského střelce Karla Kroupu. „Na rekord jsem vůbec nemyslel. Hlavně jsem chtěl, aby mužstvo vyhrálo. Takto mě ten gól ani nemůže těšit,“ poznamenal René Wagner k trefě, kterou na tribuně oslavoval jeho rakouský minifanklub.

Poslední slovo měl však Pudil. Jakoby chtěl trenéru Brücknerovi naznačit, že má na víc než na místo na tribuně. Jeho pokus z úhlu vypadala jako centr, ale přesně zapadl do šibenice. „Fakt jsem střílel,“ dušoval se střelec. „Parádní trefa. Kvůli tomu lidi chodí na fotbal,“ usmíval se kouč Lavička.