Sparta se tak dostala do čela tabulky o bod před Liberec, který doma remizoval se Zlínem. Naopak Brňané se propadají.

Včerejší prohra byla čtvrtou v řadě. „Krize? To snad ještě ne. Chybělo nám hodně zraněných hráčů,“ vysvětloval krátce po zápase brněnský kouč Josef Mazura, který se musel obejít bez devíti zraněných nebo potrestaných fotbalistů.

Za včerejší výkon se jeho svěřenci rozhodně stydět nemusí. S jedním z adeptů na zisk titulu sehráli vyrovnanou partii. „Škoda, že jsme se nedostali do vedení. Zápas by vypadal jinak,“ smutnil Mazura.

První gól totiž vstřelili sparťané. Pospěch prošel mezi Sieglem s Bestou a jeho přihrávku zužitkoval Jun. „Využili jsme jednu z mála šancí v první půli,“ pochvaloval si hostující trenér Michal Bílek.

„Bohužel jsme opět udělali naivní chybu v obraně,“ povzdechl si Mazura. „Naštěstí se nám podařilo vyrovnat,“ podotkl. Krátce po změně stran se Mezlíkův centr dostal přes Zelenku k Poláchovi a jeho rána zapadla přesně k tyči Blažkovy svatyně. „Stalo se to, čeho jsme se obávali. Brno nás dostalo pod tlak,“ okomentoval Bílek.

Pražané se nakonec radovali ze tří bodů. Siegl v pokutovém území fauloval Koláře a rozhodčí Matějek ukázal na značku pokutového kopu. Brněnský gólman Hrdlička, který nahradil potrestaného Bureše, sice vystihl směr Rezkovy střely, ale na míč nedosáhl. „Sparta ve vápně zužitkovala svoje zkušenosti,“ poznamenal Mazura.

Pražané mají po včerejší výhře o něco blíže k titulu. „Věděli jsme o remíze Liberce, byla to pro nás motivace navíc,“ přiznal Bílek. „Vítězství v Brně je cenné a vůbec nebylo snadné,“ dodal.

Brňané přijdou kromě bodů zřejmě i o nemalou finanční částku. Pokuta za pyrotechniku v hledišti klub nemine. Kvůli dýmovnicím vhozeným na hřiště z domácího kotle se krátce před poločasem čtyři minuty vůbec nehrálo.