Vítězství na půdě nažhaveného nováčka je cenné, ale tři obdržené branky trochu kalí radost. Kapitán Jan Trousil má totiž v 1. FC Brno na starost především defenzivu.

Zažil jste už někdy soutěžní zápas, v němž jste vyhráli i přes tři inkasované góly?

To asi ne. Dost mi to ale připomnělo náš předloňský zápas ve Zlíně. Tam jsme vedli dvacet minut před koncem 3:0 a nakonec to byla remíza. Když si vytvoříme náskok, tak jde asi koncentrace všech hráčů trochu dolů.

Jak je veliteli obranných řad po divoké výhře 4:3?

Z toho zápasu jsem měl super pocit. Herně to byl jeden z našich nejlepších výkonů. Fotbalově jsme soupeře předčili a do sedmdesáté minuty mu prakticky nepůjčili balon.

Takže i jako stoper si ofenzivní hru týmu užíváte?

Určitě. Vždyť my jsme měli s Pavlasem (Petrem Pavlíkem – pozn. red.) nejvíc doteků s balonem za celou dobu, co spolu hrajeme. Hráli jsme hodně po zemi na jeden dotek, nenakopávalo se to jenom dopředu.

Jenže i trenér mluvil o tom, že obranu bude potřeba vylepšit…

Nějaké chyby tam byly, ale není to jen o obráncích. Když někdo ztratí balon ve středu hřiště a na nás se to pak valí, tak je za debila obránce. Ale to už neřeším, zvykl jsem si. Většinu zápasu na Žižkově jsme ovšem bránili jako celek dobře. Až za stavu 4:1 jsme začali víc vymýšlet a nepodrželi jsme tolik balon. Přesto si myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou.

Poprvé nastoupil v obranné čtveřici Lukáš Kubáň, který přišel ze Slovácka. Jak se vám s ním hrálo?

Na to, že k nám přišel čtyři dny před zápasem, to bylo v pohodě. Chtěl hodně útočit, ale na to jsem byl zvyklý už od Martina Kuncla, který poslední dobou taky dost podporoval útok. Myslím, že bude pro nás určitě platný.

Po nedávné zlomenině ruky hrajete stále se sebezapřením. Lepší se to?

Pořád hraju pod injekcemi, ale ruka už tolik nebolí. Do čtrnácti dnů by to mělo být stoprocentní, abych nemusel některým soubojům uhýbat.

Věříte, že góly ze Žižkova nalákají fanoušky na domácí utkání s Plzní?

Už na Zlín přišlo celkem dost lidí, takže nás mrzelo, že jsme ten zápas nevyhráli. Na Žižkově jsme snad udělali fanouškům radost, takže věřím, že v neděli přijdou.