V generálkách trenéři většinou už vytasí své hlavní trumfy. Jenže v tomto případě jak domácí Michal Kugler, tak hostující Jan Trousil, nemohli postavit mužstva podle svých představ. „Chybějí nám Malata, Kirš, Kugler, Moučka a Drbal, takže máme problémy hlavně se slepením obrany. Pomohl nám Honza Malík, ale nevím, jestli tady zůstane,“ vypočítal absence kouč Slovanu.

Jeho vyškovský protějšek kromě návratu zraněných hráčů čeká na rozjednané posily a většinu přípravných zápasů odehrál s úzkým jen třinácti až čtrnáctičlenným kádrem. Na souhru, či spíše nesouhru, doplatila obě mužstva inkasováním laciných branek.

Už ve čtvrté minutě po rohovém kopu Studeného se domácí obrana nechala přetlačit nabíhajícími hosty a Jeřábkova teč doskákala přes ruce brankáře Jurana do jeho sítě. Ve druhém poločase si naopak nerozuměli hosté. Vybíhající brankář Klimeš při odkopu míče nastřelil svého spoluhráče Josla a rosický Foral doklepl odražený míč do prázdné branky. „Takto inkasované góly nás provází celou přípravu. Tedy, že si je prakticky dáváme sami,“ komentoval vyrovnání Trousil.

V průběhu utkání hosté mírně potvrzovali, že hrají o soutěž výš. Do poločasu mohli vést více než o gól, ale také inkasovat. Pozice domácího Selingera ve 41. minutě byla gólová, ale zkušený hráč zbrkle přestřelil branku.

Hned z protiútoku postupoval sám na Jurana vyškovský Koudelka, ale slabě nastřelil jen jeho nohy. „První půlka snesla přísnější měřítko. Bylo tam to, co jsme chtěli hrát. Tedy hlavně dobrý přechod do útoku. Dali jsme gól a mohli jsme dát další, Koudelka šel sám, tutovku měl Studený. V poločase jsme určitě měli odskočit na víc než 1:0. Hru jsme měli pod kontrolou i na začátku druhého poločasu, ale pak přišla hrubka a vyrovnávací gól. I pak jsme měli šance, ale rozhodnout mohl i soupeř. Takže co se týká výsledku, spokojený nejsem. Když to vezmu celkově, tak to, co jsem potřeboval v generálce vidět, to se ukázalo. Tedy, že máme kvalitu směrem dopředu, ale naopak pořád že jsou problémy s obrannými standardními situacemi,“ zhodnotil celý zápas Trousil.

Ani domácí lodivod se nad remízou s ligovým týmem nerozplýval nadšením. „Celou letní přípravu trénujeme nějaký systém. Tedy aktivní přímočarou kolmou hru. Snažíme se to přenést i do zápasů, ale je to těžké, když sestava je pořád nějak polátaná,“ konstatoval Kugler.

V sobotu Vyškovští nastoupí doma v zápase o body Moravskoslezské ligy proti nováčku z Valašského Meziříčí. Trousil nepřímo naznačil, že sestava v ligové premiéře se od této rosické asi moc lišit nebude. „Nastavili jsme nějaké měřítko a většina nových hráčů naše požadavky splňuje. Oba dva Srbové potvrdili, že jsou to kvalitní hráči, o základní sestavu si jasně řekli i Koudelka a Rampouch. Přesto nás čeká náročný týden. Především tedy musíme zapracovat na těch standardkách, a taky dotáhnout do konce formality příchodu některých hráčů,“ dodal trenér MFK.

Rosice odstartují divizi rovněž v sobotu v Blansku a Kugler nesdílí názor soupeře, že Slovan je jedním z jejích největších favoritů. „Kdo je favoritem, to ukáže až samotná soutěž. Nejen nám se už stalo, že jsme byli dobře připravení, ale potřebovali jsme víc štěstí. Do divize spadly Blansko a Třebíč, které určitě využijí třetiligové zkušenosti. Podle složení mužstva musí mít velké ambice Tišnov. Velice silná je Polná a Vrchovina, ta navíc s velice dobrým trenérem. Uvidíme, co se bude dít. My se nezříkáme vůbec ničeho, chceme hrát co nejvýš, ale respektujeme síly soupeřů,“ řekl k rosickým předsezonním plánům jejich trenér.

Slovan Rosice – MFK Vyškov 1:1

Poločas: 0:1. Branky: 67. Foral – 4. Jeřábek. Rozhodčí: Chabiča. Diváků: 40.

Rosice: Juran (46. Zádrapa) – V. Novotný, Havlásek, Malík, Šíp – Černý, Selinger (46. Vítámvás), Buršík (65. Jahn), Pazourek – Vaněk (46. Foral) – Přichystal. Trenér: Michal Kugler.

Vyškov: L. Kollár (60. Klimeš) – Krejčí, Cvijovič, Rampouch, Josl – Praks (60. T. Horváth), Lahodný, Jeřábek – Studený, Dabič (60. Mica) – Koudelka. Trenér: Jan Trousil.