Zbrojovka poskočila na šestou příčku. „Obě mužstva vstoupila do utkání nervózně, ztracené míře, postupem času jsme měli navrch, vytvořili jsme několik dobrých příležitostí po standardkách. Prosadili jsme tím, co jsme celý týden trénovali, změnili jsme v útočné fázi tři hráče, což přineslo úspěch, hráči přinesli zdravou bojovnost a drzost, po Lutonského centru jsme vedli. Ve druhém poločase Olomouc nakopávala míče, které Košťál dokázal odvracet. Jsem rád za důležité vítězství," pronesl brněnský kouč Václav Kotal.

Hned v úvodu utkání domácím fanouškům zatrnulo, když se k brněnské brance blížil Mahmutovič, ale gólman Melichárek situaci na poslední chvíli vyřešil. Pak už převzala iniciativu Zbrojovka, která postupem času stále pevněji svírala Sigmu na její polovině.

Po množství centrů a několika rohových kopech se v nejvážnější příležitosti objevil po půlhodině brněnský záložník Lutonský, který skluzem obral o míč Radakoviče, ale zblízka pak napálil jen boční síť.

V závěru poločasu se domácí fanoušci dočkali, když Lutonského centr zpracoval Řezníček, neukvapil se a prostřelil hostujícího gólmana Buchtu.

A šest minut po přestávce Zbrojovka své vedení zvýšila. Lacko se proháčkoval z levé strany mezi obránci, našel Zavadila, který míč sklepl na Hyčku, a bylo to 2:0.

Potom ovšem aktivita domácího celku opadla a do šance se dostala také Sigma. Zblízka pálil Navrátil, ale jeho pokus na malém vápně zblokoval spoluhráč Mahmutovič. Deset minut před koncem přichystal Malík příležitost pro Paška, jehož vychytal Buchta.

Ve velké chuti hrající Hyčka se dostal k povedené střele, jenže trefil jen olomouckého brankáře. Pět minut před koncem měl stoprocentní příležitost Řezníček, který se ocitl sám před gólmanem, ale ten jeho střelu vyrazil mimo. „Jsem dřevák, no," pokrčil rameny po utkání. Příští duel vinou čtvrté žluté karty vynechá.

Olomouc předvedla v Brně chabé vystoupení. „Předvedli jsme ostudný výkon, soupeře vyhrál naprosto zaslouženě, nebyli jsme nebezpeční, naopak zbabělí, nepodařilo se nám dostat do zápasu věci, které jsme trénovali, našemu výkonu chybělo všechno, odhodlání, nasazení, bojovnost, agresivita, ochota podstoupit osobní souboje, všude jsme byli pozdě, zaslouženě jsme prohráli," pronesl kouč Sigmy Václav Jílek.

Zbrojovka Brno – Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 44. Řezníček, 51. Hyčka. Rozhodčí: Jech – Mokrusch, Kubr. ŽK: Lutonský, Řezníček – Houska, Ordoš, Mahmutovič, Malec. Diváci: 3126.

Brno: Melichárek – Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš – Pašek (90. Chrien), Zavadil, Malík, Lacko (89. R. Buchta), Lutonský (80. Škoda) – Řezníček. Trenér: Kotal.

Olomouc: M. Buchta – Hála (55. Malec), Rode (46. Štěrba), Radakovič, Vepřek – Navrátil, Houska, Šindelář, Ordoš, Moulis (71. Petr) – Mahmutovič. Trenér: Jílek.