Brňanky i přes administrativní postup věří, že budou prvoligovým klubům zdatný soupeř. „Kdybychom si mysleli, že na první ligu nemáme, nabídku nepřijmeme. Myslím si, že budeme schopni konkurovat minimálně týmům ze spodní části tabulky," uvedl trenér brněnského ženského týmu Michal Odehnal.

První fotbalovou ligu hrály zbrojovačky naposledy v roce 2013, kdy po prohrané baráži paradoxně s Bohemians Praha sestoupily o soutěž níž. Přestože bezprostředně po pádu do druhé ligy vyhlásily postupové ambice, uspět se jim nepodařilo. Zatímco v loňském ročníku nezvládly barážové duely s Duklou Praha, letos v nadstavbové části prohrály několik rozhodujících utkání, skončily v ní až třetí a z postupu se díky největšímu bodovému zisku radoval Hradec Králové.

Předešlé sezony
- Sezona 2012/2013: sestup do 2. ligy po 28 letech
- Sezona 2013/2014: 1. místo v Moravské fotbalové lize žen (prohra v baráži se Slovanem Liberec)
- Sezona 2014/2015: 1. místo v Moravské fotbalové lize žen (prohra v baráži s Duklou Jihlava)
- Sezona 2015/2016: 2. místo ve 2. lize žen (postup do 1. ligy)

Trenér Odehnal bude v první lize sázet zejména na stávající kádr, přivést chce i několik posil. „V současné chvíli jsme podepsali dvě talentované hráčky z Bohemians Praha a Baníku Ostrava. Řešíme taky návrat několika zkušených holek, které s námi hrávaly ligu před třemi lety," sdělil Odehnal.

Zároveň vyhlásil na sezonu dva cíle. „Jednak se chceme udržet v lize a jednak plánujeme stabilizovat kádr i posílit na postech, kde nemáme alternativy, abychom vytvořili kvalitní celek, který si zaslouží prvoligovou příslušnost," dodal Odehnal.

Kapitánka Jana Soušková patří k oporám, které hrály v Brně nejvyšší soutěž už před třemi lety. „Pravidelně sleduji, jak se vyvíjí postavení týmů v první lize a návrat do ní pro nás nebude jednoduchý. Rozdíl ve kvalitě obou soutěží je velký," podělila se o své dojmy Soušková.

Nálada v týmu je ale podle jejích slov výborná. „Postoupit o ligu výš bylo přání nás všech, teď se společně těšíme na začátek letní přípravy," dodala.
Příprava brněnského týmu startuje již dnes. První soutěžní utkání pak fotbalistky odehrají druhý srpnový víkend na Slovácku. O týden později se poprvé představí doma v Rosicích u Brna proti pražské Spartě.