Jeho trefa znamenala vítězný gól utkání. „Hned jak jsem přišel do kabiny, jsem Kršákovi říkal, že mi děkovat nemusí, že jsme vyhráli za něho," pokračoval Havlásek v dobrém rozmaru.

Kršák viděl červenou kartu po dvou oprávněných žlutých. Jenže po vyloučení se Rosice semkly a soupeře přehrály. „Do té doby náš výkon nebyl úplně optimální, jak jsme si představovali. Vyloučení nás nakoplo. Druhou půli jsme zvládli na výbornou vzhledem k tomu, že jsme hráli v deseti," souhlasil záložník.

Šest minut po něm definitivně rozhodl druhým zásahem nováček v rosickém dresu Jakub Černý. „Bylo důležité, že jsme hned dali druhý gól a hosté už se na nic nezmohli, docela jsme si to zezadu hlídali," uvedl.

I přes řadu letních změn začal Slovan úspěšně a příští týden míří na trávník Holešova. „Start do sezony byl dobrý, naprostá spokojenost," podotkl Havlásek. „Trenér zůstal po minulé sezoně stejný, základní osa taky. Mladí kluci, kteří přišli, jsou šikovní. Systém máme nastavený, stále však bude na čem pracovat, ať jsou naše výkony ještě lepší," dodal.

Slovan Rosice – Žďár nad Sázavou 2:0 (0:0)

Branky: 66. Havlásek, 72. Černý

Rozhodčí: Gasnárek – Sedláček, Mayer

ŽK: Kršák, Vítámvás, Huška, Kugler, Malata – Bureš, Trojánek

ČK: 52. Kršák

Diváci: 210

Rosice: Zádrapa – Kršák, Huška, Drbal, Šíp – Kugler, Havlásek (87. Vaněk) – Černý (77. Novotný), Selinger, Vítámvás – Malata

Žďár: Jícha – Štursa, Veselý, Wasserbauer, Vomela – Bureš, Jurnečka, Nedvěd, Trojánek (87. Russ), Mašek – Vopršal