Bombicz na podzim hostoval v Ivančicích, kde o jeho setrvání měli zájem, ale sedmadvacetiletý forvard nakonec odmítl i nabídku z nižší rakouské soutěže a zamíří do Kuřimi. „Klub o mě měl zájem už dřív. Znám se s asistentem trenéra Liborem Tišnovským a byli jsme stále v kontaktu," popisuje sled událostí.

Fotbalisté Kuřimi v podzimní části krajského přeboru nastříleli jen sedmnáct branek a v produktivitě jsou nejhorší v soutěži. Bídnou statistiku má změnit právě nová akvizice. „Snad góly nebudou jen na mně, ale je pravda, že trenér na moji osobu asi bude spoléhat," přijímá roli opory.

Zatímco v Ivančicích přezimoval na devátém místě tabulky, v Kuřimi jej čeká boj o přežití. Tým posbíral po polovině soutěže jen osm bodů. „Situace Kuřimi mě neodradila. Naopak ji beru jako motivaci. Chci klubu pomoct, aby nespadl. Hodně kluků navíc znám, parta je tam výborná," libuje si.

Bombicz už v novém dresu odehrál přípravné utkání proti Boskovicím a při výhře 3:1 se zapsal mezi střelce. I proto do jara hledí s optimismem. „Jsem překvapený, že Kuřim nasbírala tak málo bodů. Kádr mi připadá celkem kvalitní, navíc ještě přišly další posily. Vždy se jednalo o těsné prohry o gól," vysvětluje.

Jasný cíl pro jaro zůstává záchrana. „Je reálná. Snad k ní přispěju i nějakým gólem," přeje si nové ofenzivní eso týmu z Brněnska.