Kampaň nazvaná Měsíc náborů se letos poprvé a celkově potřetí uskutečnila v květnu, podruhé je letos právě v září. Za sebou ji už mají čtyři jihomoravské kluby, včetně brněnské Zbrojovky nebo Znojma. Ve čtvrtek se noví adepti mohou hlásit na stadionu v Lednici, v pátek v Kuřimi a v pondělí v Rosicích. „Děti se po absolvování náboru nemusejí hlásit přímo v klubu, který akci pořádal. Mohou se přihlásit do kteréhokoli oddílu," vysvětluje Pavel Blaha, předseda jihomoravského sva­zu.

Fotbalová asociace chce nové členy motivovat, proto si pro ně připravila i bonus, který fungoval i v předešlých náborových měsících. „Děti s ročníkem narození 1998 mohou zažádat o startovní balíček, který obsahuje dres, balon a další dárky," přibližuje Schwarz.

Akce není cílená jen na kluky. Fotbal v poslední době láká i mladé fotbalistky. „Třeba na nábor Zbrojovky dorazilo přes sto dětí a pětina z nich byly dívky. A děvčata jsou v tomto věku velice šikovná. Kolikrát předčí i kluky," vypráví Jiří Dvořáček, sekretář Jihomoravského krajského fotbalového svazu.