Právě domácí tým si dělá zálusk na triumf. „Věřím, že kluci budou mít velkou diváckou podporu. Cíl máme jednoznačný, a to vyhrát," vyhlašuje trenér Miroslav Illa.

Na turnaji se představí i tým brněnské Zbrojovky, který má patřit mezi největší soupeře Sparty. „Chci, aby si kluci dobře zahráli a turnaj si užili. Výsledky nejsou nejdůležitější. Když se podaří postoupit do Velkého finále, tak to bude pro ně odměna," říká kouč Zbrojovky Tomáš Němčanský.

Soupeři budou hrát systémem pět plus jedna na dvou malých hřištích najednou, výsledky se sčítají. Vítěz turnaje v Brně se probojuje do Velkého finále a přiblíží se účasti na halovém turnaji v německém Gilchingu.

V letošním ročníku se představí kluci narození 1. ledna 2003 a mladší, pro holky je věková hranice o jeden rok vyšší. „V krajích se odehraje šestnáct kol. V každém kole je dvanáct týmů. Chceme dosáhnout hranice tří tisíc zúčastněných hráčů," uvedl Marek Pagač z marketingového oddělení společnosti E.ON.

Celodenní klání začne ve sportovním areálu Sparty Brno v Hněvkovského ulici v devět hodin ráno a nabízí i doprovodný program. Fotbalové naděje přijede podpořit také záložník prvoligové Zbrojovky Daniel Přerovský.

rozlosování týmů

Skupina I.: Moravský Žižkov, Řečkovice, Kohoutovice, Zbrojovka Brno, Židenice Brno, Velká Bíteš

Skupina II.: Hustopeče, Slovan Brno, Žebětín, Sparta Brno, Ivančice, Líšeň