"I když ligové shromáždění zamítlo naši žádost o udělení výjimky, je pro nás stále prioritou hrát první ligu ve Znojmě. Stále jsme také v jednání s radnicí, nejsme zatím na ničem dohodnuti," řekl prezident 1. SC Znojmo Ota Kohoutek, který v nejbližší době osloví znovu všechny kluby s žádostí o udělení roční výjimky.

Vedení znojemského klubu je už připraveno přebudovat stávající stadion, aby splňoval všechna kritéria. "Začneme upravovat sektory pro hosty, kam namontujeme sedačky, budeme budovat osvětlení," dodal Kohoutek. Uvědomuje si, že klub nyní tlačí čas. Postupující celky z druhé ligy musejí zažádat o licenci nejpozději do 5. června.

Starosta Znojma Vlastimil Gabrhel v tomto týdnu řekl, že přispívat na přestavbu fotbalového stadionu v situaci, kdy by klub nemohl hrát první ligu doma, je zbytečné. A bez finanční pomoci města by se znojemský klub nemohl pustit do nezbytné rekonstrukce.

Na ligovém shromáždění bylo rozhodnuto, že po dobu rekonstrukce musí klub hrát na stadionu, který splňuje podmínky. Za této situace přicházejí v úvahu Brno a Jihlava.