Zdraví jeho výběr limituje v případě středního obránce Petra Pavlíka, který odstoupil po přestávce z generálky s moldavským mistrem Šeriffem Tiraspol, který Zbrojovka porazila 1:0. „Má natažený sval. Nedokážu říct, zda bude na Teplice, ale máme tři kvalitní stopery a musíme sis tím poradit,“ poznamenal Habanec.

Jarní část sezony zahájí čtrnáctý celek tabulky v sobotu v půl čtvrté odpoledne v Teplicích. Zimní posila ze slovenské Myjavy věří, že nastoupí. „Vyšetření dopadlo dobře, sono nic neukázalo. Už jsem začal pomalu individuálně trénovat a co nejdřív se připojím normálně k týmu. Věřím, že se určitě dám do kupy a budu v sobotu stoprocentně k dispozici,“ doufal devětadvacetiletý Pavlík.

V generálce střídal spíš preventivně. „Cítil jsem ztuhnutí, asi byl sval unavený a s trenérem jsme se domluvili, že to pošetříme na sobotu,“ přiblížil opavský rodák.

Od začátku přípravy si říkal o pozici v základní sestavě, v generálce jej vystřídal litevský obránce Tadas Kijanskas. Celý zápas odehrál Lukáš Vraštil. „Komunikujeme mezi sebou všichni tři každý den, bavíme se o různých situacích, rozebíráme zápasy, co jsme odehráli, pořád jsme ve fázi poznávání,“ dodal Pavlík.

V defenzivě došlo přes zimu k největším změnám, na levý kraj obrany klub přivedl zkušeného Tomáše Jablonského, do Teplic naopak zamířil Alois Hyčka, který většinu podzimu strávil na jejím pravém kraji. „Myslím, že se pořád zlepšujeme a věřím, že poslední týden to doladíme pořádně,“ uvažoval Pavlík.

Post pravého beka patrně obsadí Jakub Šural, i když tam brněnský trenér zkoušel záložníka Jana Štohanzla. „Za pochodu se sehráváme, ale v zimě hodně hráčů odešlo i přišlo, což je zásah do týmu. O sehranosti a stabilitě mančaftu se dá mluvit, když jsou jedna, maximálně dvě změny za dva roky. Určité automatizmy už máme, ale nedokážu odhadnout, jak jsme sehraní,“ pravil Habanec.

V přípravě se čtyřmi brankami blýskl uzdravený konžský záložník Franci Litsingi, ale velmi dobře se jeví i další zimní posila, nigerijský křídelník Musefia Ashiru. Ten patrně dostane v základní sestavě přednost před Milanem Lutonským. „Myslím, že máme kvalitnější tým, než se kterým jsme pracovali v létě. Soustředění mělo vzestupnou tendenci a pevně doufám, že tak budeme směřovat i k lize,“ přál si Habanec.

Pro úvodní duel má z čeho vybírat. „Celkově jako mančaft jsme na tom dobře, teď se jen nachystat hlavou na nejbližší zápas. Teplice jsou těžký soupeř, ale vždy jsme tam odehráli dobrá utkání a doufám, že to bude stejné i v sobotu,“ vyhlížel brněnský kapitán Pavel Zavadil.