Znojmo podlehlo Brnu 0:2 a ani v devátém utkání v nejvyšší soutěži nezvítězilo. V tabulce mu patří poslední příčka. „Byl jsem jeden z nejstarších a nejzkušenějších hráčů v týmu, takže zodpovědnost za výsledky nesu i já. Možná hrály roli i peníze," sdělil Heinz týdeníku 5+2 dny, který informací o jeho odchodu přinesl jako první. „Z velké části je jeho zásluha, že jsme postoupili z druhé ligy. Jenže teď nesplňoval, co jsem od něj čekal," řekl Deníku Rovnost trenér 1. SC Leoš Kalvoda.

Heinz ve Znojmě stejně plánoval zůstat pouze do zimní přestávky. „Zatím si ale nic nehledám, trochu si odpočinu," prohlásil zkušený forvard.

Šestatřicetiletý útočník se v letošní sezoně trefil pouze dvakrát do sítě Jablonce a po neuspokojivých výkonech jej Kalvoda kritizoval. „Řekl jsem mu, že jsem s ním nespokojený a může vypadnout ze základní sestavy. Marek po pohovoru s prezidentem Kohoutkem oznámil, že v tom případě tady nemá co dělat. Nepokusil se ani máknout a o místo zabojovat," uvedl kouč.

Znojmu tak zůstali pouze tři útočníci – Václav Vašíček, Srb Miloš Reljič a Bosňan Nermin Crnkič. „Vašíček určitě půjde nahoru, Crnkič je mladý a dravý, hru oživí. Mara Heinz je fotbalista par excellence, ale hru zpomaluje a uspává. Někdy ho kluci ani nepochopí," líčil trenér. „Neřeknu však na něj půl špatného slova, že něco ošidil či vypustil. Na tréninku šel příkladem, jenže to nepřenesl do zápasů," doplnil Kalvoda.