Na třech bodech měl výrazný podíl, když v první půli reflexivně vyrazil šanci Lukáše Vraštila a po přestávce za nerozhodného stavu vychytal Michala Škodu. „Ten zákrok nás asi udržel v zápase,“ uvědomoval si Hladký, který nastoupil k padesátému střetnutí v nejvyšší soutěži.

PŘEČTENÉ HRÁČE

Teprve den před zápasem se dozvěděl, že dostane šanci proti klubu, kde fotbalově vyrostl. „Věděli jsme, že bude mít zvýšenou motivaci, má hráče přečtené a Brno pořád sleduje. Jsem spokojený, dodal nám klid, který chyběl v některých utkáních. Je zkušenější a má dobrou organizaci. Celý zápas chytal velmi dobře,“ ocenil jeho výkon liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Zbrojovka prohrála na domácím trávníku s Libercem 1:2. Na snímku Pilík.
Trápení Zbrojovky pokračuje, s Libercem ji srazil vlastenec Kijanskase

Přestože v Liberci kroutí už třetí ročník, dosud proti Zbrojovce nechytal. Od přestupu na sever Čech většinou vysedává na lavičce, v uplynulé prvoligové sezoně naskočil v konkurenci Martina Dúbravky jen dvakrát, v předminulé pětkrát, to kryl záda Tomáši Koubkovi. A letos poprvé, roli liberecké jedničky zastává Ondřej Kolář.

MORAVSKÝ DVOJBOJ

Kouč však ukázal na bývalého dorosteneckého reprezentanta. „Chtěli jsme Vencovi dopřát možnost, aby si zachytal v Brně, kde dlouho hrál. Druhý motiv spočíval v tom, že jedeme na pohár do Hodonína a rozhodli jsme se ho nominovat na obě utkání moravského dvojboje,“ odhalil Trpišovský záměr i pro středeční třetí kolo Mol Cupu.

Zbrojovka sice s Libercem brzy prohrávala po vlastní brance Tadase Kijanskase, ale po přestávce zvýšila obrátky a Alvin Fortes srovnal. Rozhodla až rána Romana Potočného. „Když prohráváte, hrajete na riziko, trošku to lidi zvedne. Vytvoříte si jednu, dvě pološance, najednou máte vítr v zádech a nezáleží vám tolik na tom, zda dostanete gól. Naštěstí se nám stav podařilo zvrátit,“ oddechl si Hladký.

Tomáš Jablonský.
Přišla skoba do hlavy, řekl o druhém gólu Liberce brněnský zadák Jablonský