Jaký zákrok byl v duelu s Mladou Boleslaví nejtěžší?

Nejvíc si asi cením ofsajdu odmávaného v posledních deseti vteřinách. (směje se)

Zachytal jste si v tomto utkání na podzim nejvíc?

Zachytal jsem si i na Spartě, tam jsme prohráli. Kdybychom dostali s Mladou Boleslaví gól na 1:2, hodnotil bych zápas úplně jinak. Přežili jsme to, odmakali a máme bod.

Čím vás po přestávce hosté tak zmáčkli?

Boleslav má dobře poskládané mužstvo, může si koupit, jakéhokoli hráče chce, nastupují tam bývalí i současní reprezentanti. Nemůžeme čekat, že někoho přehrajeme. Styl jsme si nastavili tak, že budeme bránit a spoléhat na brejky. Stejně jako se Spartou a Plzní. Hrát s takovými soupeři otevřeně, by byla sebevražda.

Brněnští gólmaniDUŠAN MELICHÁREK
odehrané minuty: 810
vychytané nuly: 2
průměr branky na zápas: 1
úspěšnost zásahů: 78 %
MARTIN DOLEŽAL
odehrané minuty: 630
vychytané nuly: 1
průměr branky na zápas: 1,9
úspěšnost zásahů: 64,9 %

Očividně vám takový styl sedí.

Proti silným týmům hrajeme ze zabezpečené obrany a na brejky, ale to si nemůžeme třeba proti Jihlavě dovolit. Stály by tam dvě jedenáctky a čuměly na sebe. Jeden musí začít tvořit, byli jsme to my a dopadlo to, jak dopadlo.

Přes zimu musíte pracovat na změně stylu?

Tak jsem to nemyslel. Potřebujeme se zdokonalovat ve hře, kterou jsme začali, protože je v ní víc rozehrávky a míň nakopávaných míčů. Když už, tak to Řezňa (Jakub Řezníček – pozn. red.) udrží.

Co říkáte na sedmé místo po podzimu?

Hodnotím je kladně, máme dostatečný počet bodů a od čeho se odrazit. V zimě se bude líp trénovat. Když jsem minulý rok došel, měli jsme šestnáct bodů, pocity jsou jiné. S tak vyrovnanou tabulkou je pro nás jen dobře, že máme tolik bodů.

Po zranění kotníku jste chytal posledních sedm prvoligových duelů v řadě. Už se cítíte dobře?

Pořád trénuji a hraji pod prášky, protože mě kotník bolel, mám ho napuchlý. Teď jsem strašně rád, že už je konec. (úsměv)

Chce se vám opět do tréninku?

Dám si trošku volno, aby si kotník oddychl, a začnu trénovat. Doma ležet nebudu, už se těším na přípravu, rád trénuju.