Hrát bez pravidelné hráčské injekce z nejvyšší soutěžen už si po podzimu čtrnáctá Líšeň v posledních zápasech vyzkoušela. I brněnská Zbrojovka totiž měla rozsáhlou marodku a málo hráčů. „O možném zrušení farem už jsem také slyšel. Projekt mi od začátku nepřišel úplně šťastný, i když všechny kluby nemají dostatek svých hráčů. Na druhou stranu, můžeme se od posil něco naučit," přidal svůj pohled kapitán týmu Rudolf Čampa.

ze statistik
- Nejvíc odehraných minut: 1440 – Rudolf Čampa, 1350 – Martin Drábek, 1322 – František Schneider
- Nejlepší střelci: 7 – Jindřich Stehlík, 2 – Stanislav Vávra, Martin Drábek, František Schneider

Líšni se právě závěr podzimu vydařil lépe. Od začátku října prohrála ze sedmi střetnutí jen dvě. Odchod na dovolenou však týmu zkazil poslední nezdar 0:3 doma s Velkým Meziříčím, na které se výrazně podílel dvougólový hostující střelec Pavel Simr. „Je to škoda, zkresluje to dobrý dojem z předchozích zápasů. I když jsme neměli hráče ze Zbrojovky, kluci se s tím poprali dobře," ocenil Mazura.

„Už to bylo veselejší, nálada se zlepšila, na nikom neležela deka, že se nic nedaří," pochvaloval si Čampa.

Na poslední Břeclav má Líšeň náskok jen tři body, ale v tabulce hledí spíš před sebe. „Chtěli jsme hrát trochu důstojnější roli. Musíme přes zimu zamakat, zlepšit se. Uvidíme, jak bude tým vypadat. Věřím, že třeba jednoho nebo dva hráče přivedeme. Trenér nám dělá dobré přípravy a jaro jsme loni také měli lepší než podzim," poznamenal kapitán, který na podzim nechyběl v Mazurově sestavě ani minutu.

Třetiligový tým tuší, že potřebuje zapracovat na výkonech s papírově slabšími soupeři. „Ukázalo se, že do plných moc hrát neumíme. Když soupeř vidí na soupisce několik jmen z první ligy, také podle toho uzpůsobí hru. My zase nemůžeme čekat, že nás hráči z nejvyšší soutěže spasí," vybízel Čampa.

První jarní zápas v sedmnáctém kole odehraje celek z východu Brna až 26. března, kdy zajíždí na hřiště Mohelnice.