VYBERTE SI REGION

Hyčkova dovolená? Svatba i let balonem

Brno – Prověřit zdravotní stav a pak hned na trávník. Fotbalisté Zbrojovky za sebou mají předkrm letní přípravy na nový ročník nejvyšší domácí soutěže, kterým jsou fyzické testy.

17.6.2016
SDÍLEJ:

Alois Hyčka z Brna (vlevo).Foto: ČTK/Václav Šálek

Brňané si mimo jiné v pátek ověřili, že mají v pořádku nejdůležitější životní orgán. „Jsem rád, že mám v pořádku srdce," říká záložník Zbrojovky Alois Hyčka.

Testy u lékaře absolvovali hráči ve dvou skupinách. „Nasadí nám přístroje, jedeme na kole a postupně se zvyšuje zátěž. Ověříme si, jak jsme na tom kondičně. S klukama si pak určitě řekneme, kdo měl jak těžké nohy," usmívá se pětadvacetiletý fotbalista. Druhou část tvoří terénní testy, zaměřené na předpoklady hráčů a jejich skutečnou úroveň.

V sobotu se fotbalisté šestého celku minulého ročníku první ligy sejdou k seznamovacímu tréninku, v pondělí už je čeká úvodní ostrá tréninková jednotka pod novým hlavním trenérem Svatoplukem Habancem. „Už se na kluky těším, až si zahrajeme fotbal, protože pauza byla letos docela dlouhá. Co se týče trenéra Habance, strávil jsem pod ním tři roky v Ústí nad Labem. Sledoval jsem i jeho výsledky se Slováckem, těším se na spolupráci," zmiňuje Hyčka.

Hbitý krajní hráč za sebou má povedené jaro, ve kterém ve čtrnácti ligových zápasech prokázal nezvyklou produktivitu a radoval se ze čtyř gólů. Nyní potřebuje o svých kvalitách přesvědčit i nového vládce lavičky. „Říká se, že na začátku přípravy mají všichni stejnou startovací čáru, ale věřím, že dám v přátelských zápasech najevo, že chci hrát a místo v sestavě si udržím," říká Hyčka.

Zatímco na jaře si Zbrojovka užívala klidné časy bez sestupových starostí, dovolená zastihla Hyčku ve shonu, protože se v ní ženil. „S manželkou jsme plánovali svatbu, dolaďovali jsme detaily, pendloval jsem mezi Chebem, Ústím a Brnem, takže jsem volno hodně procestoval. Ale všechno bylo super a máme nezapomenutelné zážitky," pochvaloval si Hyčka.

Vedle starostí si ale vyzkoušel i „nadhled", když jej bývalý spoluhráč Petr Švancara pozval na let balonem. „Zrovna jsme byli v Brně a volal mi, jestli můžu přijít na křest balonu. Trochu jsem měl z výšky strach, protože jsem netušil, co mě čeká. Ale stačilo se vznést do vzduchu a byla to paráda, nebyla ani zima," popsal Hyčka.

Autor: Martin Vymyslický

17.6.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies