„Splnili jsme úkol. Šlo o zápas, který jsme potřebovali vyhrát a odskočili jsme soupeřům v boji o záchranu. Po dvou zápasech jsme chtěli mít aspoň tři body, což se povedlo," těšilo brněnského brankáře Václava Hladkého.

I díky jeho výkonu teď v jihomoravském klubu, který po víkendu poskočil ze čtrnácté na dvanáctou pozici, vládne mnohem větší pohoda. Hladký se zaskvěl v sedmnácté minutě, kdy uchránil svůj tým od obdržené branky. „V zápase jsem neměl moc práce, ale v jednu chvíli to tam lítalo zprava zleva," smál se při vzpomínce na trojici efektních zákroků.

Po změně stran už jeho obránci soupeře do vyložených šancí nepustili. Hladký si pochvaloval přechod za tří na čtyřobráncový systém. „Příbramský trenér Čuhel určitě moc dobře věděl, jak hrajeme. Ze začátku nás jeho tým trápil nakopávanými míči za obranu, ale po změně stran si už s námi nevěděl rady," pochválil gólman taktický tah svého kouče Václava Kotala.

Mužstvu, které před týdnem v defenzivě propadalo, tentokrát obrana fungovala. „Se Spartou kluci hodněkrát spoléhali na ofsajd, což se nevyplatilo. Trenér na nás apeloval, abychom všechny situace dohrávali a nespoléhali se jen na rozhodčího, že ofsajd odpíská," uvedl.

Další prověrkou valu před Hladkým bude páteční zápas na hřišti pátého Liberce. „Díky úspěchu s Příbramí tam pojedeme s čistší hlavou, uvolněnější a pokusíme se o další dobrý výsledek," slíbil.