Němec jej lákal do krajského přeboru už několikrát. „Nabízel mi různé funkce, ale kývl jsem až teď. Moje jediná podmínka byla, aby zůstal sportovní ředitel Luboš Kučerňák,“ říká Jarůšek.

Čtyřiašedesátiletého kouče těší, že v krajském přeboru s osmi kluby z Brna a okolí neztratí příliš času cestováním. „Je to úplně ideální soutěž. Lepší než divize nebo třetí liga, pořád se hraje nějaké derby,“ usmívá se mistr ligy se Zbrojovkou z roku 1978.

Bohunice v krajském přeboru každý rok atakují přední příčky, útok na postup do divize ale pod novým koučem nehlásí. „Asi bychom se nebránili, ale nelze nic vyhlašovat dopředu. Uvidíme podle začátku ročníku,“ přemýšlí.

Na startu přípravy se Jarůškovi sešlo 27 fotbalistů. „Tím, že jsem loni vedl Morendu (Moravská Slavia Brno – pozn. red.), jsem chodil skoro na každý zápas. Dvě třetiny kluků jsem znal, někteří přišli z dorostu,“ povídá.

Bohunice startují krajský přebor 12. srpna doma se Spartou Brno, na přípravu má rodák z Blanska jen měsíc. „Trénujeme třikrát týdně, jelikož kluci chodí do práce, jsem rád, když zvládnou dva tréninky. Dělají jiné sporty, takže jsou v zápřahu pořád. Přestávka navíc byla krátká, takže fyzičku neztratili,“ dodává trenér Jarůšek.