Turnaje se nezúčastní jednotlivé státy, ale právě regionální výběry. Za Českou republiku si v loňské kvalifikaci vybojoval místo právě Jihomoravský kraj. „Ještě na podzim jsem vlastně o soutěži neměl moc velké tušení. Věděl jsem, že jednou český tým turnaj i vyhrál. Kvalifikace jsem se nezúčastnil, protože jsem tehdy upřednostnil futsal," vysvětluje záložník Moravské Slavie Brno Radim Záruba.

regions' cup
Program skupiny A:
Pátek, 16.00: Jihomoravský kraj – Tuzlanský kanton (Bosna a Herc.)
Neděle, 16.00: Jihomoravský kraj – Východní oblast (Irsko)
Středa, 20.00: Jihomoravský kraj – Ankara (Turecko)

Jihomoravský kraj:
Brankáři: David Juran (Blansko), Marek Gruber (Bohunice). Obránci: Michael Kršák (MS Brno), Roman Švarc (Tasovice), Jakub Šplíchal (Blansko), Tomáš Novotný (Hodonín), Petr Šíp (Blansko). Záložníci: Radim Fiala (Bohunice), David Lang (Rosice), Radim Záruba (MS Brno), Miloš Žoček (Rousínov), Tomáš Zůbek (Bzenec), Miroslav Paul (Tasovice), Ondřej Makiš (Rosice), Lukáš Kubíček (Sparta Brno), Radim Kleiber (Hodonín). Útočníci: Ondřej Ullmann (Rosice), Petr Kasala (Bzenec), Ondřej Přichystal (Sparta Brno), Petr Svoboda (MS Brno).

Dvacetiletý talent má i přes svůj nízký věk mnohem víc reprezentačních zkušeností než jeho spoluhráči – patří totiž do futsalového národního týmu. „Možná to bude jedna z věcí, díky které budu platný a pomůžu. Nějaké zkušenosti už mám," nebojí se zodpovědnosti. Většina výběru ovšem atmosféru reprezentační akce nezná. „Bude to vrchol mé kariéry," ví Kasala.

Do turnaje v Dublinu vstoupí jihomoravští fotbalisté už v pátek od čtyř hodin odpoledne zápasem proti Tuzlanskému kantonu z Bosny a Hercegoviny. Ve skupině A je ještě čekají soupeři z Irska a Turecka. Do finále postupují vítězové obou skupin, celky na druhých místech obdrží bronzové medaile. „Rozhodně nechceme třeba prohrát všechny tři zápasy. O soupeřích toho moc nevíme. Uvidíme, jak to bude vypadat po prvních duelech," vyčkává Záruba.

Forvard brněnské „Morendy" je jeden ze tří nejlepších střelců uplynulého ročníku krajského přeboru, kteří jsou v nominaci. Spolu s Kasalou a Ondřej Přichystalem. „Neberu to tak, že se branky čekají ode mě. Naše přednost jsou týmové výkony a je úplně jedno, kdo dává góly. Potkáváme se v sezoně, měli jsme soustředění, takže se navzájem dobře známe," říká Záruba.

Ve dvacetičlenné nominaci se objevilo jedenáct hráčů, kteří okusili už podzimní kvalifikaci v Srbsku. Polovina hrála na jaře divizi, druhá krajský přebor. „Nejsme tým jedné nebo dvou hvězd. Soupeři nemůžou bránit někoho z našich hráčů osobně. Týmová práce je naše největší zbraň," tvrdí trenér Jihomoravského kraje Stanislav Schwarz.