Po nedělním prvoligovém utkání s pražskou Slavií si sbalí věci a ráno vyrazí na sraz národního týmu do Prahy. „Po zápase s Duklou už jsem věšel reprezentační kariéru na hřebík, naštěstí přišel duel v Českých Budějovicích, který mě povzbudil. Vím, že mi trenér dává důvěru," vrací se k jarnímu startu nejvyšší soutěže, kdy zavinil penaltu znamenající porážku s Duklou. Na jihu Čech pak gól vstřelil, na další přihrál a přispěl k vítězství 3:1.

Proti Anglii a Portugalsku jej čeká srovnání se zvučnými soupeři. „Je to výzva, někteří hráči pravidelně nastupují v Premier League. Máme motivaci zlepšit se, být jako oni," popisuje dvaadvacetiletý rodák z Otrokovic.

V boji o reprezentační nominaci má zdatné konkurenty. „Nevím, zda se mnou trenér Dovalil počítá na stopera, nebo na beka. Na kraji hrají Holeš s Kadeřábkem, na stoperu jsou zase Kalas či Stronati, takže pořádná jména," uvědomuje si Jugas. „Určitě se mi na sraz pojede lépe než po prvním jarním zápase, teď je však pro mě důležité odvést kvalitní výkon v klubu proti Slavii. Ať raději hraji tužku, ale vyhrajeme," přeje si.

V hlavě má povedený podzimní duel na hřišti Pražanů, který Zbrojovka ovládla 3:1. „O to větší pozor si dáme doma, aby nám to nevrátili. Nedáme se a zvítězíme," má jasno Jugas.