„Jsme nachystaní. Zabudovali jsme do týmu i mladé kluky, kteří přerostli dorosteneckou kategorii a na svůj věk mají nadstandardní výkonnost," hlásí nový kouč brněnské juniorky Vladimír Michal.

Umístění brněnské juniorky
- 2015/2016: 7. místo
- 2014/2015: 3. místo
- 2013/2014: 2. místo
- 2012/2013: 1. místo

V generálce na ligovou soutěž porazili jeho svěřenci třetiligovou Kroměříž 3:0. „Vážím si ale spíš vítězství 6:2 nad juniorkou Slovanu Bratislava, tam jsme hráli výborně. S našimi třetiligovými týmy už výkony tak kvalitní nebyly," ohlíží se Michal za letní přípravou.

Družstvo už podle něj získává stabilní hráčskou osu. „Spoléháme na stopery Zukala s Praksem, v záloze se osvědčují Ulbrych, Krištof, Krejčí, Sedláček, vepředu udělal velký pokrok Ondra Vintr a výborné výkony předvádí teprve sedmnáctiletý Růsek. Je to gólový útočník do šestnáctky," jmenuje Michal.

Hráči juniorky dostávají šanci trénovat také s A týmem pod koučem Svatoplukem Habancem. „Naposledy si vzal pět našich hráčů. Vyzkoušejí si rozehrávky, obranné standardní situace. Spolupráce funguje, pro kluky je to obrovské plus," libuje si Michal.