„Nabízí se to, Staňa už část podzimu odtrénoval s áčkem. Pořád ale ví, kde má nedostatky a na čem má pracovat," povídal kouč juniorského celku Richard Dostálek.

Vávra se s patnácti góly stal nejlepším střelcem podzimní části Juniorské ligy. „Jeví se dobře. Zařadíme ho do přípravy a pro jaro už s ním počítáme," potvrdil trenér prvoligového týmu Václav Kotal.

Dvacetiletý útočník se tak patrně bude muset vzdát své funkce pokladníka, kterou na podzim uplatňoval zejména vůči své osobě. „Přispíval jsem poctivě za góly i hráče kola," smál se Vávra.

Víc volných míst v prvním mužstvu už se ale pro brněnské juniory patrně nenajde. „Brankář Veselý nás hodně podržel, ale áčko má tři brankáře. Klukům to přeju, ale ještě potřebují tak půl roku, aby si na dospělý fotbal zvykli. Na některé je ještě brzy," odhadoval Dostálek.

Se svými svěřenci obsadil po podzimu druhé místo a na vedoucí Slavii ztrácí jediný bod. „Víc než výsledky mě těší, že kluci pochopili, o čem dospělý fotbal je. Na začátku jsme trochu tápali, než jsme našli sestavu, ale pak přišlo zlepšení," těšilo bývalého reprezentanta.

Hráče motivuje i vidina obhajoby loňského titulu. „Bavíme se o tom v kabině. Bylo by fajn zase vyhrát," řekl Vávra.

Tým přitom hraje většinu sezony venku. Domácí stadion v Srbské ulici využil na podzim jen třikrát, jinak kvůli velkému zatížení trávníku, kde hraje i prvoligové Znojmo, střídá hřiště v Rosicích či v Líšni. Přesto „doma" na podzim ztratil jen dva body. „Není to příjemné, ale jsme rádi, že i tyhle domácí zápasy zvládáme," sdělil Vávra.

Ten se právě v Líšni setkal na podzim na jednom hřišti i se svým trenérem. V dresu divizního celku. Díky spolupráci obou klubů totiž někteří mladíci Zbrojovky vypomáhají právě týmu z východu Brna, za který válí i protřelý veterán. „Kluci si na to museli zvyknout, ale nejednalo se o častý jev. Autorita trenéra zůstala i v zápase," potvrdil Dostálek.

Nezvyklá situace mu však nabídla i nový pohled. „Hodnotím to pozitivně, protože jsem kluky na hřišti viděl, jak reagují, jak se při zápase chovají. Beru to jako zpětnou vazbu," poukázal Dostálek na společný boj na hřišti.