Že to zní jako pohádka? Nemusí. Právě tak by vpřípadě přestupu brněnského mladíčka Luboše Kaloudy do hvězdného Juventusu mohl vypadat úvodní duel na zrekonstruovaném brněnském stadionu.

„Je to pravda. Pokud Luboš přestoupí, tak budeme mít po dobu deseti let možnost kdykoliv rok dopředu zavolat do Turína a Juventus přiletí do Brna odehrát přátelský zápas,“ potvrdil majoritní vlastník 1.FC Brno Roman Pros. „Anebylo by to žádné béčko. Nastoupilo by minimálně šest hráčů základní sestavy,“ doplnilPros.

Předběžně se na tom prý dohodl na čtvrteční schůzce vPraze, kde se zástupci Juventusu dvě hodiny jednal ozdaleka největším přestupu vdějinách brněnského fotbalu.

Pokud přestupovou částku za Kaloudu vpondělí posvětí italské představenstvo, měla by se brněnská kasa podle důvěryhodného zdroje nafouknout až o5,5milionu eur. Brno by navíc svůj klenot získalo do konce sezony na hostování.

Bonus vpodobě nabídky atraktivního duelu prý vyplynul zdebaty. „Rozhodně jsem nešel do jednání stím, že budu chtít, aby sem přijeli hrát přátelák. Mají nás prostě rádi,“ smál se vpátek do telefonuPros.

Oslovení fanoušci brněnského klubu zprávě ozápasu sJuventusem nechtěli uvěřit. „Moc hezky se to poslouchá, ale kněčemu takovému podle mě nikdy nedojde. Jestli bych na takový zápas šel? Kdyby to byla fakt pravda, tak bych si to samozřejmě nenechal ujít,“ řekl například sedmadvacetlitý Lukáš Vašíček.

Brněnskému šéfovi se prý vPraze dostalo ipoklony. „Za to, jakou máme mládež. Říkali klobouk dolů před Brnem. Prý sledují ihráče, kteří za první tým ještě ani nenastoupili,“ prozradilPros.

Od případného mače proti „Staré dámě“ si brněnské vedení slibuje hlavně zvýšený kredit pro klub. „Myslím, že bychom konečně po dlouhé době vyprodali stadion,“ věří Pros, který nevylučuje ani možnost hlubší spolupráce sosmadvaceti­násobnými mistry Itálie. „Tímto obchodem by se nám mohl otevřít obrovský prostor,“ uzavírá Pros.

 

 

Související článek:

Trhne Kalouda rekord?