Radost novému kouči Miloslavu Machálkovi jeho svěřenci rozhodně neudělali. „Pokud mám říct pravdu, ani se mi o tom zápase nechce mluvit,“ neskrýval zklamání kouč.

Ráz celému utkání jasně daly dva góly hostující Kroměříže v 44. a 45. minutě, kdy se v krátkém sledu za sebou trefili Tomáš Jeleček a Martin Neubert. „Jsem z toho rozpolcený, nikdy se mi tohle nestávalo. Obdržet dva góly v posledních dvou minutách prvního poločasu je obrovská taktická chyba, kterou beru na sebe,“ prohlásil Machálek, který po podzimu nahradil Josefa Mazuru.

Když přidal krátce po začátku druhého poločasu třetí branku Hanáků Jan Silný, body se Líšni vzdálily mimo realitu.

A aby toho na nového šéfa lavičky nebylo při jeho premiéře málo, přidělal mu další vrásky obránce Miroslav Král. Sice snížil na 1:3, jenže hned za další minutu v zápase dohrál. Zkušený zadák strčil do protihráče a od sudího viděl červenou kartu. „Tíha na hráčích je zřejmě tak velká, že to nezvládli ani ti zkušení a částečně placení. Zklamali mě ti, kteří to na sebe měli vzít, naopak místní kluci to odehráli dobře,“ uvedl Machálek.

Líšeň se z prohry potřebuje rychle oklepat, pokud chce pomýšlet na setrvání v soutěži. Už v dalších kolech totiž hostí další soupeře ze spodku tabulky Třebíč a HFK Olomouc. „Situace je těžká, ale nic nevzdáváme a chceme uhrát, co půjde,“ burcovala tým dlouholetá opora Rudolf Čampa.

Námětů ke zlepšení přinesl duel s Kroměříží trenérovi několik. „Nehráli jsme špatně prvních třicet minut, ale jen do předfinální fáze, finální nám hodně haprovala. Hráli jsme komplikovaně a bez zdravého sebevědomí,“ shrnul Machálek.

Líšeň – Kroměříž 1:3

Poločas: 0:2. Branky: 66. Král – 44. Jeleček, 45. Neubert, 52. Silný.

Žluté karty: Král, Zezula – Neubert, Matoušek. Červená karta: 67. Král. Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Mojžíš. Diváci: 185.

Sestava Líšně: Kotnour – Král, Čampa (80. Milotínský), Krška, Machálek, Zezula, Ovsepjan (55. Bednář), Demeter, Fall, Daněk, Frimmel (46. Minařík).