Při největší šanci prvního poločasu v sobotním zápase proti Liberci mu ale chyběl kousek. V souboji tváří v tvář s brankářem střelou jen orazítkoval břevno. „Soustředil jsem se jen, abych trefil bránu. Gólman mi totiž vykryl úhel. Smolně to ale skončilo jen na horní tyči,“ popisuje nová posila brněnských fotbalistů Jan Kalabiška svou největší šanci.

Po utkání si tak notně oddechl. „Nedal jsem gól, ale zaplaťpánbůh, že se nám ho podařilo vstřelit alespoň ke konci poločasu,“ povídá třiadvacetiletý Kalabiška. „Nevadí, že jsem se netrefil, pokud se vyhraje. Horší by bylo, kdyby z toho byla remíza nebo prohra,“ vysvětluje.

Přestože Brňané odehráli prvních pětačtyřicet minut ve velkém tlaku, gól dokázali dát jediný. Ve druhé půli, která se jim už tolik nepovedla, se tak ještě museli strachovat o vítězství. „První poločas jsme na Liberec vlítli. Měli jsme hodně šancí, i já alespoň dvě. Pak jsme se ale zatáhli a nehráli tak dobře. Posledních pár minut bylo nepříjemných. Naštěstí jsme ubránili tři body,“ raduje se. „Ve druhé půli už jsem se nedostal tolik do hry. Chtěli jsme hrát na brejky, ale ty se nám už nevedly,“ kroutí hlavou.

Kalabiška zapadl na kraj nového rozestavení brněnského týmu, kde Beránek sází na tři útočníky. „Je to dobrý systém. Vítězství to potvrdilo,“ myslí si.

Zimní posila klubu si v zápase odbyla ligovou premiéru v brněnském dresu. „Kluci jsou tady v pohodě. Jak v kabině, tak i na hřišti. Rozumíme si. Myslím, že se bude naše spolupráce lepšit zápas od zápasu,“ doufá.