Černou výsledkovou sérii prodloužil nejhorší celek prvoligové tabulky v neděli v Brně, kde podlehl v záchranářském souboji předposlední Zbrojovce 0:2. Čekání na premiérovou výhru prodloužil už na devět kol. „Do každého zápasu jdeme s vírou a nadějí, že už góly i body přijdou, ale zase to nevyšlo. Brno jezdilo, bojovalo, a proto se mu to podařilo, zatímco nám ne," mrzelo znojemského kapitána Todora Yonova.

Změnu nepřinesl nováčkovi nejvyšší domácí soutěže ani jeho návrat do základní sestavy po dvouzápasové pauze způsobené svalovým zraněním. Místo pomoci k prolomení střelecké nemohoucnosti svého týmu nešťastně přispěl k opaku. „Šel jsem proti Frejlachovi, ale smolně jsem jeho střelu tečoval a balon zapadl do branky," jen krčil rameny po druhé ráně domácích.

Naopak Znojmu se trefování mezi soupeřovy tři tyče nedaří. „Zase jsme měli náznaky šancí, ale neproměnili jsme je. V takovém případě nemůžete pomýšlet na body ani na vítězství," kroutil hlavou Yonov.

Nespokojenost projevuje i v kabině. „Kopu do věcí, mluvím, křičím, řvu, ale nepomáhá to. Každý z nás se snaží, dělá, co má, jenže zatím to nevychází," hlesl.

I přes sérii neúspěchů si Yonov se svými spoluhráči nepřipouštějí, že na nejvyšší soutěž nemají. „Fotbal hrát umíme, jinak jsme do první ligy ani nepostoupili. Pokud uhrajeme remízu na Dukle, Jablonci dáme pět gólů a s Plzní hrajeme skoro celý zápas vyrovnanou partii, není to náhoda. Jen nám stále chybí malý kousek, možná i pověstného štěstí," naznačil sedmatřicetiletý obránce.

„Nevyšel nám začátek. Prohráli jsme pár zápasů a už se vezeme v sérii neúspěchů. Musíme všichni zabrat, jezdit po prdeli a konečně urvat body," burcoval.