Existovala i varianta, že v závěru sezony ještě pomůže spoluhráčům na trávníku. „Když jsme se zachránili, domluvili jsme se s trenéry, že nemá cenu něco riskovat," prozrazuje Kaščák.

Přestože poslední zápas odehrál 10. srpna proti Příbrami, s týmem zůstával v úzkém kontaktu. „Když jsem se zbavil berlí, trénoval jsem s kondičním trenérem Janem Cackem. S klukama jsem se potkával," informuje.

I bez pomoci zkušené posily nakonec Zbrojovka zakončila sezonu na solidním devátém místě. „Přišel jsem z Trnavy těsně před sezonou, nevím, jaké přesně ambice Brno mělo. Hráli jsme druhou sezonu po postupu, ta bývá krizová. Deváté místo je z tohoto pohledu velký úspěch. Ale pořád si musíme dávat vyšší cíle. I historicky Zbrojovka patří výš," upozorňuje rodák z Bardejova.

Zatímco jeho spoluhráči si užívají dovolenou, Kaščák se už připravuje na příští ročník. „Dostal jsem od trenérů individuální plán. Prvně jsem chodil hlavně do posilovny, teď dost běhám," přibližuje svůj program fotbalista, který v české lize lize odehrál 99 utkání.

Toho stého se už po měsících bez fotbalu nemůže dočkat. „Sledovat zápasy z tribuny byla muka. Už se těším, až si zahraju a pomůžu klukům. Vlastně se těším na každý trénink," říká Kaščák.

Na jeho návrat na hřiště se těší i spoluhráči z brněnského týmu. V rozhovoru pro Rovnost to zmínil kapitán Pavel Zavadil. „Taková slova samozřejmě potěší," usmívá se defenzivní záložník.

Přes den nyní Kaščák trénuje, večer usedá k televizi a sleduje zápasy mistrovství světa v Brazílii. „Nejsem vyloženě něčí fanoušek. Nejvíc přeji úspěch Anglii," přidává se k fanouškům Albionu.

DAVID NEKVINDA