Trenér Petr Uličný musí řešit rébus. Zatímco na kraje zálohy nebo na hrot útoku nemá skoro nikoho, ve středu hřiště je přetlak. „Je to pravda. Na kraje a na hrot moc možností nemáme. Nejsou kádry,“ tvrdí Uličný, jenž už má v hlavě sestavu pro nedělní zápas s Českými Budějovicemi.

V posledním utkání na Žižkově fungovala solidně spolupráce dvou Marků. Heinz hrál ve středu zálohy a Střeštík před ním jakéhosi podhrotového útočníka. Jenže do sestavy se po vypršení trestu vrací špílmachr Tomáš Polách, a tak se bude všechno znovu měnit.

„Nemáme útočníky, takže Heinz se nejspíš posune dopředu. Ale počkejte, přece nemůžu vyzrazovat sestavu,“ zabrzdil se při líčení svých plánů Uličný.

Heinz by tedy měl hrát před Poláchem, podobně jako v Jablonci. Tam ovšem tato varianta nefungovala a oba si spíš překáželi. „Byl to první zápas v takovém složení, navíc se nedařilo nikomu. Věřím, že si s Markem dokážeme na hřišti vyhovět,“ doufá Polách.

Ani Heinz neprotestuje. „Sestava je věcí trenéra, do toho mluvit nebudu. Myslím, že to zvládnu jak v útoku, tak v záloze,“ je přesvědčen bývalý reprezentant, jenž dobře ví, že jeho kondice ještě není úplně ideální. V předchozích zápasech však jasně ukázal, že si s míčem rozumí.

Proti Žižkovu se dařilo i Střeštíkovi, který se nejspíš vrátí na kraj zálohy. Ne ovšem doleva, ale doprava, kde chybí zraněný Kalivoda a nově i Baláž.

Lukáš Mareček, který patří na podzim k nejlepším hráčům týmu, musí vzít zavděk rolí defenzivního štítu. „S klukama se mi hraje dobře, ale rád bych hrál ještě víc vpředu,“ přiznává osmnáctiletý mladík. Jenže má asi smůlu.

S příchodem Heinze přibyl také další kvalitní exekutor standardních situací. Znamená to změnu především pro Polácha, který jich dřív zahrával většinu. „Stejně jsem to poslední dobou kopal blbě,“ sebekriticky uznal brněnský tvůrce hry.