Vávra prohrával souboje s hostujícím brankářem Zdeňkem Zlámalem. Především šance ze sedmé minuty duelu volala po brance. Vávra však z malého vápna jen trefil hostujícího gólmana. „Měl jsem zachovat větší klid a uklidit to placírkou. Místo toho jsem zavřel oči a dával to silou. Klukům jsem moc nepomohl," litoval mladý útočník.

Trenér Václav Kotal dal Vávrovi opět šanci v útoku, podobně jako proti Jihlavě a Slovácku. V první půli si mladík několikrát vyhověl se spoluhráčem Janem Sýkorou, který se také dostal do velkých příležitostí. „Cítil jsem se v zápase dobře. Chybělo tam ale to hlavní, co se od útočníka čeká. Gól," řekl Vávra, který se v sezoně střelecky prosadil čtyřikrát.

Ve druhé půli už se Vávra do hry tolik nedostával a v 64. minutě šel ze hřiště, nahradil ho Josef Čtvrtníček. Domácí totiž polevili a v útočné fázi už Vávra tolik nebyl vidět.

Bohemians byli nebezpečnější tým. Vše vyústilo rozhodující brankou Elvise Bratanoviče ze závěru. „Asi jsme se nechali unést první půlkou, kde jsme byli aktivní. Zpychli jsme a přestali hrát. Bohemka hrála zodpovědně zezadu a to se jí vyplatilo," řekl Vávra.

Brňané po porážce klesli na jedenáctou příčku, naopak pražský soupeř je přeskočil a postoupil na osmou pozici. „Mohli jsme se posunout v tabulce. Můžeme si za to sami. Zápas jsme vyloženě posr…," hodnotil Vávra rázně.

PETR MUSIL