Přestože neměl na gólmana nijak zvlášť urostlou postavu, byl jedním z nejnadějnějších brankářů své doby. Nejen doma, ale i v Evropě. Dokonce se o něm tvrdilo, že měl tolik brankářského talentu, že by to vystačilo na tři Pláničky.

Svoji slibně rozjetou kariéru utopil v alkoholu. O tom píše ve svých vzpomínkách i slavný bulharský útočník Božin Laskov, který v Brně krátce hrával. „V té době patřil mezi nejlepší v Československu. Chytal i v reprezentačním áčku, potom ho však chytil alkohol, a to byl začátek konce. Postupně ztrácel formu, měl zpožděné reflexy. V reprezentaci ho vyměnili a i v Židenicích ho stále častěji střídali," přiblížil Laskov.

Kopecký měl vynikající postřeh, udivoval akrobatickou mrštností a nebojácností. V dobách jeho největší slávy se s nadsázkou říkávalo, že Židenice nastupují ke každému zápasu s dvougólovým náskokem, protože mají v brance právě jeho. V národním mužstvu debutoval v Bělehradu. Další dva starty si připsal v Bukurešti proti Rumunsku a v Praze s Rakouskem při výhrách 6:2 a 3:2.

Už při hráčské kariéře se rád napil. Nejednou se stalo, že po tahu přespal na stadionu v místnosti pro obsluhu mechanické informační tabule. Jeho závislost na alkoholu se zhoršovala a z kdysi slavného brankáře se postupně stávala lidská troska. Divoký styl života se podepsal i na jeho brzkém odchodu, zemřel v pouhých pětapadesáti letech.

Karel Kopecký

Narozen: 19. 5. 1921 v Praze

Zemřel: 31. 3. 1977 v Brně

Hráčská kariéra: SK Libeň, SK/Zbrojovka Židenice

I. liga: 109 zápasů (z toho v Brně: 103)

Reprezentace: 4 zápasy (194647), ČSSR B: 1 zápas

Oblíbený post: brankář

ANTONÍN ZABLOUDIL

KAŽDÝ DEN V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ JIHOMORAVSKÝCH DENÍKŮ ROVNOST NAJDETE JEDEN PŘÍBĚH FOTBALISTY ZBROJOVKY BRNO. NA WEBU SE TEXTY BUDOU OBJEVOVAT S TÝDENNÍM ZPOŽDĚNÍM. PROTO NEVÁHEJTE A ČTĚTE PŘÍBĚHY NA NOVINOVÝCH STRANÁCH S PŘEDSTIHEM:

Středa 27. února:Edvard Lasota
Čtvrtek 28. února: Antonín Laštovička