První z nich odehraje Zbrojovka v pátek od šesti hodin večer na stadionu v Srbské ulici proti Bohemians 1905. Desátý celek tabulky proti jedenáctým Pražanům. „V předchozích utkáních jsme si připsali vítězství a remízu, podařilo se nám opět vrátit do hry a kladným výsledkem se můžeme posunout v tabulce výš. To je dostatečná motivace pro hráče, aby udělali maximum pro tři body," burcuje brněnský kouč Václav Kotal.

Loňskou sezonu zakončili jeho svěřenci na deváté pozici. Momentálně je od osmého Slovácka dělí jen skóre. „Záleží na ostatních mužstvech a těžko si klást cíle, když nevíme, jak dopadnou. Za určité situace může i mužstvo na páté pozici v lize do evropských pohárů, čeká nás po Bohemce Příbram, která je jeden z kandidátů, Jablonec zase čeká na zaváhání Sparty. Chceme být co nejvýš, ale teď je stěžejní Bohemka," povídá Kotal. „Je to hodně našlapané, když uděláme šest bodů, bude z toho pěkné umístění v tabulce," tuší Zavadil.

Bez porážky

Zbrojovka si v posledních třech bitvách s klokany připsala vítězství a dvě remízy, ale celek Bohemians čtyři poslední ligové duely neprohrál. „Brno má dobrou organizaci, každý hráč poctivě brání, snaží se chodit do rychlých protiútoků a má dobré ofenzivní standardky. Víme, co chceme a jak chceme hrát," podotýká kouč Pražanů Roman Pivarník.

Po remíze 1:1 ze hřiště Slovácka z minulého pátku brněnský trenér kritizoval výkon svých svěřenců. „Nebyl jsem spokojený s útočnou fází, kromě Zavadila podali všichni ofenzivní hráči podprůměrné výkony. Není možné, aby někteří zahráli v jednom utkání s Jihlavou a další zápas si mysleli, že se soupeř porazí sám," zlobí se Kotal.

O dělbě bodů rozhodl až přímý kop kapitána Zavadila. „Doufám, že něco v dalších zápasech ještě vyhrabu," usmívá se sedmatřicetiletý záložník. „Hrajeme doma a chceme vyhrát," dodává.

FC Zbrojovka Brno versus Bohemians Praha 1905

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE