Jenže jeho jmenovec patří do líhně jihomoravského klubu a při remíze 3:3 se Spartou si odbyl prvoligový debut. „Ladislav Krejčí z Boloni je o mnoho dál, samozřejmě rychlejší a dynamičtější, to bych od něj chtěl. Sleduji ho," vyznal se sedmnáctiletý talent.

Tajný trumf trenéra Svatopluka Habance nastoupil proti plejádě českých reprezentantů bez bázně a uprostřed hřiště odvedl spoustu práce. „Nachystal jsem si ho od začátku týdne, měl čistou hlavu, tak proč ho tam nedat? Byl jeden z našich lepších hráčů a jsem rád, že se to povedlo. Nešlo o nějaký štěk či pokus, hodil se mi do toho zápasu, bez ohledu na to, zda hrajeme se Spartou, či někým jiným," popsal Habanec.

Základní jedenáctka Zbrojovky proti Spartě:Dušan Melichárek – 32 let
Jakub Šural – 20
Jan Polák – 35
Lukáš Vraštil – 22
Milan Lutonský – 23
Alois Hyčka – 26
Jan Sedlák – 21
Ladislav Krejčí – 17
Michal Škoda – 28
Jan Štohanzl – 31
Jakub Řezníček – 28

O startu se brněnský defenzivní záložník Krejčí dozvěděl začátkem týdne a měl čas se na takovou premiéru v nejvyšší soutěži připravit. „Celý týden jsem byl lehce nervózní, ale před zápasem to šlo pryč a cítil jsem se v pohodě. Soustředil jsem se hlavně na sebe a měli jsme týmové cvičení, které mi hodně pomohlo," poznamenal mladík.

Na hřišti vydržel devadesát minut plus nastavení, nebál se ani vystřelit. „Na tréninku bylo vidět, že ten kluk v sobě něco má. Šlo o první zápas, první vlaštovku, a musím ho pochválit, zvládl to velice dobře," uznal kapitán Zbrojovky a bývalý český reprezentant Jan Polák.

Brněnský celek nastoupil proti favoritovi od první minuty hned s pěti hráči do třiadvaceti let. Rozbourávání sparťanské kreativity dostal vedle Krejčího za úkol Jan Sedlák, který zaznamenal teprve sedmý prvoligový start. Potřetí v řadě nastoupil v základní sestavě a odvedl také velmi dobrý výkon. „Měl jsem přirozený respekt, ale snažil jsem se do toho jít naplno, abych ukázal, co umím. Měli jsme za úkol pokrýt tvůrce Dočkala, aby se nedostal do hry. V první půli to byl problém, ve druhé jsme to zvládli lépe," řekl Krejčí.

Druhý brněnský gól pak zaznamenal útočník Jakub Přichystal, který přišel na posledních dvacet minut. V nejvyšší soutěži nastoupil počtvrté a připsal si premiérovou trefu. „Trenér mi říkal, že se nemám ničeho bát, hlavně hrát v klidu, a vyšlo to. Doufám, že se časem dostanu i do základu," pronesl dvacetiletý střelec.

V to samé doufá Krejčí, který už se pravidelně připravuje s prvním týmem. A po debutu v první lize mu tleskalo 9223 diváků. „Vytvořili parádní atmosféru, hnali nás dopředu, i když jsme prohrávali. Fakt super," culil se záložník.