Jeho svěřenci výhrou 5:0 navázali na předchozí vítězství 3:2 nad brněnskou Spartou. „Bodů si cením hlavně proto, že nám chyběli čtyři hráči základní sestavy. Náhradníci se mi ale odvděčili dobrým výkonem. Bzenec jsme přehráli v agresivitě, rychlosti i fotbalovosti," libuje si kouč aktuálně dvanáctého celku tabulky krajského přeboru.

Ze hřiště se Kuřimi podařilo vymazat i bzeneckého Petra Kasalu, s dvaceti góly nejlepšího střelce soutěže. „Náš asistent ho pozoroval na videu. K ničemu jsme ho nepustili, měl jednu šanci za stavu 5:0. Dobře jsme zahustili střed obrany, nedostal žádný míč," těší Kovandu.

Přitom ještě před dvěma týdny po výprasku 1:5 v Ivančicích byl kuřimský tým pod palbou kritiky svého stratéga. „Musel jsem klukům promluvit do duše a v kabině zvýšit hlas. V dalším zápase v Boskovicích už to vypadlo jinak. Potvrzuje se, že fotbal je o hlavě. Teď si věříme víc," povídá.

Z nebezpečné zóny, která zavání sestupovými starostmi, unikají i Bosonohy, které v lokálním derby porazily Ivančice 2:1 a poskočily na osmou příčku. „Je to pro nás velmi důležitý výsledek. Z krajského přeboru můžou spadnout i tři týmy, vítězství nás od této hrozby zase posunulo dál," říká kouč Bosonoh Tadeáš Szypula.

V dalších zápasech se Kuřim představí v sobotu v Rousínově, Sparta Brno hostí Bosonohy a Ivančice v neděli zajíždí do Ráječka.