„Na začátku přípravy bych to tak nedal, dřív jsem volil co nejjednodušší zakončení na jeden dotek," vrací se k utkání srbský forvard Markovič.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista skóroval už potřetí v řadě. Po jednom gólu vstřelil v lize Hradci Králové a pražské Dukle, trefil se i v poháru. „Teď se cítím mnohem líp než před dvěma měsíci, kdy mě limitovalo zraněné stehno. Můj výkon jede nahoru. Cítím, že dávám mužstvu víc, a doufám, že budu pokračovat i v sobotu," vyhlíží domácí duel s Českými Budějovicemi.

Povedené zápasy a vstřelené branky dodávají rodákovi ze srbského města Arendelovac potřebné sebevědomí. „Když si hráč víc věří, víc si vezme balon a dovolí si. Taky chci po sobě, abych získával jistotu a mohl vyřešit situaci jeden na jednoho," přibližuje. „Občas se nemusím zbavovat míče tak rychle, místo toho můžu spíš obejít obránce. Chce to klid," uvědomuje si útočník, který v nejvyšší české soutěži zatím nastřádal 69 utkání a vstřelil 13 branek.

Úspěch Zbrojovky spočívá v taktice, kterou týmu ordinuje trenér Václav Kotal. Jeho pokyny se Markovič snaží plnit. „Poslouchám v tréninku, co se ode mě chce, abych byl na správném místě, kam má přijít přihrávka. Vím, co se snažíme hrát, kluci mě vepředu hledají," popisuje.

Až podle výsledku sobotního zápasu se rozhodne, jestli navštíví motocyklovou Velkou cenu. „Lákají mě rychlé motorky, rád bych si jednu koupil. Jenže na ní stačí jedna chyba, a už bych třeba nemohl pokračovat ve fotbale. K životu ji nepotřebuju," objasňuje svůj vztah Markovič.