Po čtyřech zápasech vstřelili gól. A po dvou kolech bez bodu vydřeli hráči Líšně remízu 2:2 s HFK Olomouc v Moravskoslezské fotbalové lize.

Vydřeli. A doslova. „Oproti předchozím zápasům ukázali kluci srdíčko, bojovnost. Bez nasazení to nejde a výsledek se dostavil,“ ocenil své svěřence trenér Róbert Kafka.

Ačkoliv chyby se na výsledku rovněž podepsaly. „Opět jsme zbytečně inkasovali po školáckých hrubkách v obraně a soupeř je potrestal,“ doplnil vzápětí.

„Před zápasem za námi přišlo do kabiny vedení, mluvil k nám trenér a to se možná odrazilo v zápase. Bojovali jsme od první do poslední minuty,“ potvrdil slova trenéra útočník Petr Čejka, který proti HFK Olomouc vstřelil druhý gól a trefil se poprvé po letním příchodu do Líšně.

V sobotu čeká brněnský celek v předposledním podzimním kole bitva „o všechno“. V Kroměříži narazí na dvanáctý celek třetí ligy. Líšeň je se ztrátou dvou bodů o příčku pozadu. „Zápas odehrajeme na těžkém terénu, kde nesmíme udělat zbytečné chyby. Jedeme tam neprohrát. Věřím klukům, že zabojují, a pokud podají výkon jako s Olomoucí, můžeme uspět,“ myslí si Kafka.

Čejka před půl rokem skóroval v Kroměříži coby hráč Blanska a podílel se na remíze 1:1. „Stejný výsledek bychom brali, ale super by bylo vyhrát, i když to bude těžké. V minulém kole porazila Kroměříž silný Frýdek­Místek,“ varoval líšeňský forvard.

Po Kroměříži se svěřenci trenéra Kafky střetnou se suverénem soutěže Znojmem, s nímž bude každý bod překvapením. O to víc potřebují uspět na hřišti Hanácké Slávie. „Znojmo je favoritem třetí ligy, ale půjde o poslední zápas, k tomu na těžkém terénu. Odvedeme v obou duelech maximum a přes zimu zmobilizujeme síly,“ nepřipouští si kouč záchranářské starosti.

Tomu se brání i čtyřiadvacetiletý Petr Čejka. „Na záchranu máme, poslední dvě kola zvládneme a budeme dál bojovat na jaře,“ burcuje líšeňský útočník.