Nový trenér Líšně Josef Mazura už své svěřence na bývalé prvoligové harcovníky upozorňoval. „Paciorek je silný na míči, asi mu nebude dělat problém prosadit se jeden na jednoho. Musíme si dát pozor, aby nás nepřekvapil," varoval kouč nováčka třetí ligy před kvalitami hráče, který strávil sezonu 2001/2002 v brněnské Zbrojovce.

hulínská esa
JAROMÍR PACIOREK (35 let)
Odchovanec kroměřížského fotbalu odešel jako sedmnáctiletý do Feyenoordu Rotterdam, za který ale nikdy nenastoupil. V Nizozemsku hrál za konkurenční Excelsior a Fortunu Sittard.

BRONISLAV ČERVENKA (38 let)
Zkušený zadák prošel v první české lize Drnovicemi, Ostravou a Zlínem. Pět sezon strávil v ázerbájdžánském Interu Baku, kde si zahrál také několik zápasů předkola Ligy mistrů.

Nejen bývalý středopolař Feyenoordu Rotterdam či Fortuny Sittard ale od půl páté odpoledne prověří na líšeňském stadionu domácí hráče. „Hulín má nebezpečných a hlavně zkušených fotbalistů víc. Červenku, Lacigu, Rumana, Šroma," vypočítal Mazura.

Hulín v minulé sezoně skončil na čtvrtém místě tabulky, Líšeň je v pozici nováčka poté, co přijala mimořádnou nabídku na postup. „Nechceme hrát spodek tabulky, máme v plánu pohybovat se někde uprostřed. Myslím, že na to máme," prohlásil kapitán Rudolf Čampa.

Celku z východu Brna díky farmářské spolupráci tradičně pomůžou hráči Zbrojovky. I v Líšni zvažovali, že rozestavení uzpůsobí stylu hry prvoligového týmu, které praktikuje trenér Václav Kotal. „Nemáme ale vhodné typy hráčů, takže zůstaneme u klasického 4–4–2," vysvětlil Mazura.

Líšeň vyhrála všech šest letních přípravných zápasů, v průměru nastřílela téměř pět branek na utkání. Jedinou dosavadní porážku pocítil čtvrtý celek loňského ročníku divize D v pohárovém zápase se Znojmem. „Hrajeme útočněji než pod trenérem Smrčkem. To jsme hlavně nechtěli dostat gól, teď se snažíme v co největším počtu chodit do branky," porovnal Čampa.

Atmosféru třetí ligy už tým cítí. „Jsem zdravě nervózní, těším se. Máme kvalitního soupeře, bude to dobré utkání," dodal Mazura.