„Ještě ale rozhodně není čas na oslavy. Jak se blíží finále soutěže, je čím dál složitější vyhrávat,“ varoval líšeňský trenér Miloslav Machálek.

Po skončení druhé ligy a pádu Frýdku-Místku s Prostějovem je jasné, že z moravskoslezské ligy sestoupí tři kluby. Líšeň je nyní čtvrtá od konce a je jasné, že pokud vyhraje poslední dva duely proti Blansku a v Hlučíně, zachrání se. „Konec druhé ligy jsem sledoval, byl jsem na zápase Vítkovic v Prostějově. Odnesl to Frýdek, Čechy jsou nedobytné,“ pousmál se Machálek.

Stejně bodů jako třináctá Líšeň mají i dvanáctá rezerva Zlína a čtrnáctá Třebíč, o jeden zpět je HFK Olomouc. Hanáci o víkendu zdolali právě Zlín 2:1, čímž boj o záchranu ještě víc zamotali. „Výhra Líšně je překvapivá, takové výsledky svádí k určitým úvahám, ale je to fotbal. Uděláme všechno proto, abychom to v posledních dvou zápasech zvládli. A jsem přesvědčený, že to zvládneme,“ řekl trenér HFK Vlastimil Palička.

Líšeň nakročila k vítězství už v prvním poločase, který vyhrála 4:1. „Rozhodla jeho závěrečná desetiminutovka, kdy jsme vstřelili tři góly. Pak i nedisciplinovanost domácích, kteří obdrželi oprávněně dvě červené karty. Nebyli jsme tak dominantní, ale stál proti nám zkušený soupeř. Jsem spokojený s výsledkem, ovšem jsme schopní zahrát lépe,“ hodnotil Machálek.

Bídnou sbírku sedmi podzimních bodů rozšířila Líšeň na jaře o dalších 25. „Je to práce celého klubu. Přišlo pět nových hráčů. Zdravé sebevědomí týmu šlo nahoru,“ poznamenal k vzestupu líšeňský stratég.

V sobotu odehrají Brňané poslední domácí zápas s posledním Blanskem, které už nemůže odvrátit sestup.

Velké Meziříčí - Líšeň 2:4

Poločas: 1:4. Branky: 12. Smejkal, 67. Demeter – 6. a 42. Frimmel, 33. Král (pen.), 45. Machálek. 
Červené karty: 67. Krejčí, 68. Dolejš (oba Vel. Meziříčí). Rozhodčí: Vostrejž – Buček, Hanáková.