Další souboj se soupeřem ze špičky tabulky čeká svěřence kouče Bohumila Smrčka v sobotu. Líšeň od tří hodin odpoledne hostí novoměstskou Vrchovinu, která se drží na třetím místě. „Je dobře, že teď potkáváme nejsilnější týmy. Nastal pravý moment, protože máme nasbíráno pár bodů a našli jsme sebevědomí. Nemusíme se nikam hnát," popisoval líšeňský záložník Martin Nosko.

Brňané mají Vrchovině co vracet. Naposledy se oba týmy potkaly před dvěma lety ve druhém kole domácího poháru a postup slavili po výhře 2:1 fotbalisté z Vysočiny. „A to jsme tehdy hráli třetí ligu. Víme, že přijede kvalitní mužstvo. Ve třech venkovních zápasech jsme měli štěstí. Podzimní výsledky nás neuchlácholí. Žádného soupeře nepodceníme," hlásil Nosko.

Vrchovina po osmi duelech divizi D vedla, ale v poslední dvojici zápasů klopýtla s Hodonínem a Bystřicí nad Pernštejnem. „Potvrdilo se, že ve vyrovnané divizi nejsme takoví suveréni, jako Líšeň a Třebíč. Musíme fotbal zjednodušit. Zápas s Líšní je pro nás výzva," uvažoval kouč Vrchoviny Richard Zeman.

V posledním domácím duelu měla Líšeň v základní sestavě jen dva hráče narozené v první polovině osmdesátých let. Právě elán mladíků brněnské partě svědčí. „Máme dobře poskládaný tým. Základní jedenáctka je dost silná a mladí kluci dodají šmrnc," povídal Nosko, který v šestadvaceti letech patří ke zkušenějším mužům Smrčkova výběru.

Kromě toho si bílomodrý klub pomáhá střídavými starty hráčů prvoligové Zbrojovky. I tentokrát Líšni nejspíš pomůže gólman, stoper a útočník. „Brankáři Zbrojovky mají velký podíl na tom, že je Líšeň vysoko. Nám ale vyhovuje hra proti silnějšímu soupeři, kdy nejsme favorit," uzavřel Zeman.

Další z brněnských zástupců v divizi z Bystrce se v neděli představí doma taktéž od tří hodin odpoledne proti Třebíči. Půjde o premiéru nového kouče trápícího se celku Michala Kuglera, který v týdnu nahradil odvolané duo Roman Kotol – Miroslav Karpíšek. Bohunice zajíždí k 11. kolu soutěže do Velkého Meziříčí.