K hattricku měl skutečně blízko. Za stavu 0:2 nasměroval balon na opuštěnou líšeňskou klec. Obětavým skluzem se pokusil míč zastavit obránce Muamer Avdič, místo toho však balon narval jen do vlastní sítě. „Balon jsem stihl ještě na brankové čáře. Bohužel mi ale sklouzl po noze a místo odkopnutí jsem dal vlastní gól," krčil rameny bosenský zadák. Dvacet minut před koncem už bylo zřejmé, že si hosté třígólové vedení pohlídají.

Nic na tom nezměnil ani fakt, že jen pár minut po vlastním gólu se Avdič trefil i do znojemské branky. „Škoda toho gólu. Jinak jsme si závěr pohlídali, šancí domácí moc neměli," pochvaloval si Žondra.

Obě své trefy vsítil po centru, svým urostlým tělem dělal líšeňské obraně neustále problémy. „Nejsem žádný Messi, abych obešel čtyři hráče. Hraju hlavně hodně důrazně," popsal svůj styl pětadvacetiletý forvard, který přišel na jih Moravy z HFK Olomouc.

Podle líšeňského stopera ale neodehrál Žondra nijak výjimečný zápas. „Nebylo nějak těžké ho bránit. Akorát je trochu vyšší. Góly jsme dostali zbytečně po našich chybách," podotkl Avdič.

Ten patřil k devíti hráčům prvoligové Zbrojovky, kteří nastoupili v základní sestavě Líšně. „Kdo zatím třeba nemá domluvené hostování, nebo se rozehrává po zranění, bude hrát tady za Líšeň. Někdo tu třeba zůstane celou sezonu," popsal jedenadvacetiletý fotbalista, který kvůli zranění vynechal jarní část sezony.

Do Zbrojovky přitom přišel před rokem právě ze Znojma, proti kterému v sobotu nastoupil. „Pořád je to pro mě srdeční zápas. Na Znojmo vzpomínám hrozně rád. Myslím si o něm jen to nejlepší," vyznal se hráč, který Znojmu předminulou sezonu pomohl k historickému postupu do nejvyšší soutěže.

Zatímco Líšeň po prohře 1:3 v poháru skončila, divizní Rosice ve stejném poměru porazily Žďár nad Sázavou a postupují do druhého kola.

Žďár je pro Rosice oblíbený soupeř. Za poslední čtyři roky se oba týmy utkaly v poháru potřetí a pokaždé se radoval klub z Brněnska. Tentokrát mu vystřílel postup zkušený záložník Jan Pšikal, který se prosadil dvakrát ve druhém poločase.

Ve druhém kole Rosice vyzvou v domácím prostředí právě Znojmo. Zápase se odehraje ve středu 20, srpna a jeho vítěz ve třetím kole poměří síly se Zbrojovkou.

DAVID NEKVINDA