V líšeňském celku nyní panuje dobrá nálada. „Přes sociální sítě a mobilní zprávy se hecujeme. Na tréninku hrajeme o nějaké sladkosti, ale o pivko ne. To chraň bůh," usmívá se Čampa.

Náplň přípravy není jednotvárná. Trenér Josef Mazura se snaží kombinovat silové prvky s herními. „V zimě to není jen o běhání. Chodíme dvakrát týdně do posilovny, ale také třikrát týdně na hřiště, máme tady umělou trávu. Jinak kluci se vrátili po pauze v dobrém fyzickém stavu," hlásí s úsměvem hlavní kouč.

první přípravný zápas:17. ledna, Líšeň – Hodonín 3:2 (2:1) Branky: 4. Krška, 39. Vejmělek, 75. Síleš – 14. Karmazín, 81. Švrček.
následující zápas:sobota, 11.00, Chrudim – Líšeň

Všechny tři výběry brněnského mužstva budou pospolu ještě dva týdny. „Trenér nám dává do těla. Na nevytíženost si stěžovat nemůžeme. Připravujeme se každý den. S prací je to trochu náročnější, takže ne všichni kluci z béčka nebo céčka stíhají všechny tréninkové dny," povídá líšeňský obránce.

Pro něho je zimní příprava stejně jako pro většinu fotbalistů úmorná. „Každý zápas je lepší než jakýkoliv trénink. Jsem spíš vytrvalostní typ než rychlostní. Je to pro mě opravdu nejhorší fotbalové období, co může být," přiznává.

Herní praxe však líšeňským fotbalistům nechybí. V neděli na domácí umělé trávě přehráli divizní Hodonín 3:2, když se prosadili Vejmělek, Krška a Síleš.

O střílení branek se podělí víc hráčů. Kouč Mazura pro jarní část sezony shání střelce. Do druholigového Znojma totiž přestoupil forvard Jindřich Stehlík, který na podzim hostoval v Líšni z brněnské Zbrojovky. „Vstřelil za nás sedm gólů, takže nám bude chybět. Potřebujeme určitě útočníka, aby měl kvalitu na třetí ligu," uvědomuje si Mazura.

Bývalý lodivod prvoligové Zbrojovky se musí obejít i bez dalšího klíčového hráče. Záložník František Schneider si totiž hledá angažmá. „V záloze nám hrál výborně. Snažíme se teď o posílení, abychom byli dobře připravení na boj o záchranu. Zároveň čekáme, jak dopadne příprava ve Zbrojovce," míní Mazura, který od začátku kvůli novým pravidlům fotbalisty z prvoligového brněnského celku už nevyužije. Ruší se totiž farmy. „Uvědomujeme si, že pokud se tady má hrát třetí liga, musí se kádr posílit," dodává kouč.

Líšeň čeká před startem Moravskoslezské fotbalové ligy doma s Vyškovem ještě osm přípravných duelů. Nejbližší utkání sehraje v sobotu od jedenácti hodin dopoledne v Chrudimi. V jarní části pak Líšeňští budou hájit třetiligovou přítomnost. V tabulce soutěže jsou dva body od sestupu čtrnáctí.

další přípravná utkání: 27. ledna, 18.00, Líšeň – Blansko
2. února, 17.30, Zbrojovka Brno juniorka – Líšeň (Ivanovice)
6. února, 14.00, Uh. Brod – Líšeň
13. února, 14.00, Líšeň – Bystřice nad Pernštejnem
20. února, 14.00, Líšeň – Tasovice
27. února, 14.00, Líšeň – Vojkovice
5. března, 14.00, Líšeň – Polná
12. března, 14.00, Líšeň – Velké Meziříčí (generálka) 

mistrovské utkání MSFL: 19. března, Líšeň – Vyškov