Bídný úvod sezony připomíná minulý rok. Celek z východu Brna se tehdy na podzim také trápil. Získal jen třináct bodů a přezimoval na předposlední příčce. Spasil ho až sprint v jarní části, kdy vystoupal až k desátému místu. „Jistou paralelu v tom lze spatřit, ale teď jsme na tom ještě hůř. Kádr se sice přes léto moc nezměnil, jenže scházejí hráči, kteří chodili na jaře ze Zbrojovky. Takový Halaška nebo Šumbera byli znát," líčí devětapadesátiletý držitel zlaté olympijské medaile z Moskvy z roku 1980.

Minulou zimu pomohl i návrat impulzivního defenzivního pilíře Miroslava Krále z Německa, který vlil Líšni do žil novou krev. Spoluhráče dokázal seřvat a usměrnit je. „Teď se mi zdá, že nehraju fotbal, ale jen na kluky řvu," trpce se pousměje Král. „Na jaře se nám vedlo a všichni se vezli na pohodové vlně. Teď je to naopak, hůř už nemůže být," dodává.

Líšni se momentálně nedaří prakticky nic. Ve třetí lize je nejhorší v počtu vstřelených i obdržených branek. „Hra v poli tak tragická není, ale chybí nám kvalita. Hlavně vepředu. Navíc děláme spoustu individuálních chyb. Je to o tom najít ty konkrétní a odstranit je. Na tom se snažíme pracovat," objasňuje kouč Mazura.

V podobně těžkých chvílích se kdekomu nechce ani do práce. Mazura však pesimistický není. „Fotbal mě pořád baví. Kdyby ne, už ho nedělám. Jde o běh na dlouhou trať. Samozřejmě je blbé, když se někdo dole pohybuje moc dlouho, ale stále věřím ve zlepšení. Dáme se do kupy a bude líp," doufá trenér.

Jeho svěřencům na rozdíl od jara nevypomáhá farmářskou spoluprací prvoligová brněnská Zbrojovka. „Má mnoho zraněných hráčů, už asi čtyři duely hrajeme bez jejích posil," říká stratég. „Na Zbrojovku se nemůžeme spoléhat. Kluci v Líšni se musejí naučit, že jim nikdo nepomůže," myslí si Král.

Nad Líšní se tak už teď vznáší vykřičník v podobě sestupu do divize. „Vedení samozřejmě sestup nechce. To si přeje druhou ligu. Máme zde tréninkové centrum, nedávno se otevřela nová tribuna. Jenže i lidé nahoře vědí, jaká je reálná situace," povídá Mazura.

Nadechnout se k lepším výsledkům můžou líšeňští fotbalisté už v sobotu, kdy od půl čtvrté odpoledne hostí na svém hřišti Hlučín.