On na levé straně zálohy a David Pašek na druhé představovali dvě změny ve středové řadě oproti prvnímu jarnímu duelu se Slavií. Oba se prezentovali drzými průniky a často zaměstnávali hostující obránce. „Trochu mě překvapilo, jak Sigma hrála. Čekal jsem o něco těžší zápas. Olomouc má dobré individuality, kterým však zápas s námi moc nesedl. Asi je svazoval tlak, pod kterým hrají. Bojují o záchranu, to my moc dobře známe," podotkl Lutonský, který na podzim zaznamenal dvě ligové trefy.

Skórovat mohl i v sobotu, jeho střela z úhlu po ukázkovém vybojování balonu však skončila jen v boční síti. Po zápase se na něj trochu rozčiloval útočník Jakub Řezníček, který mu vyčinil, že mu měl ještě přihrávat. „Po skluzu jsem se hned rozběhl k bráně, zvedl jsem hlavu a viděl, že kolem Řezni jsou dva beci. Přihrát šlo, ale bylo by to riskantní. Octl jsem se pár metrů před gólmanem, tak jsem to zkusil. Spoléhal jsem i na to, že střelu brankář nebude moc čekat," vysvětlil záložník.

Reparát hbitý fotbalista složil o deset minut později, kdy po jeho centru z levé strany mířil přesně právě nejlepší brněnský střelec Řezníček. „Dá se říct, že jsem to takhle napravil. Ale je jedno, komu z nás to tam padne. Hlavní je, že jsme důležitý souboj zvládli," ulevil si Lutonský.