Užíváte si návrat do základní sestavy?

Jsem strašně rád, že jsem dostal znovu příležitost hrát a navíc jsme získali body, které nám velice pomohly. Kdybychom je nezískali s tak silnými soupeři jako Slavia a Liberec, nevypadá naše situace moc dobře, ale čekají nás další těžká utkání.

Doléhalo na vaší psychiku, když jste vyměnil první ligu jen za juniorku a farmu v Líšni?

Samozřejmě to nebylo příjemné období, ale snažil jsem se v tréninku i za juniorku podávat takové výkony, abych trenéra přesvědčil, že mě může do zápasu dát a splním, co po mně chce. Pokusím se dál odvádět stoprocentní výkony, abych se v sestavě udržel co nejdéle, a doufám, že budeme jako tým úspěšní.

Cítil jste na sobě útlum, kvůli kterému jste vypadl ze sestavy?

Kdyby byl trenér přesvědčený, že patřím do základní sestavy, myslím, že mě tam dal. Moje forma poklesla, podepsalo se na mě i zranění, kdy jsem byl tři měsíce mimo, než jsem se do toho dostal. Výkonnost nebyla taková, abych patřil do základní sestavy a trenér vždy určí takovou, o níž si myslí, že podá nejlepší výkon, Je vedlejší, kdo hraje, důležité jsou výsledky naší Zbrojovky.

Co vám chybí, abyste se dostal do bývalé formy?

Když jsem vletěl do ligy, měli jsme výborný start, kdy jsme po třech kolech získali sedm bodů, vyhráli jsme i v Plzni, což nakopne celý tým a vaše výkony rostou s výkony ostatních. Nemyslím, že jsem momentálně horší hráč, jsem spíš lepší i zkušenější než před dvěma lety. S příchodem nového trenéra se změnil styl hry, snažím se na sobě pracovat a to mi jenom pomáhá.

S novým stylem hry si také zvykáte místo v záloze na kraji obrany…

Je to pro mě nezvyklý post, protože v dorostu, v juniorce i ze začátku v A mužstvu jsme hráli na čtyři obránce, čtyři záložníky, takže jsem nastupoval v záloze, v dorostu v útoku. Jde o přechod zepředu dozadu, kdy mám celé hřiště před sebou, zatímco předtím jsem stál zády k soupeřově brance, když jsme měli míč. Ale i v obraně jsem hrál několikrát dřív. Jsem rád, že nastupuju a neřeším, kam mě trenér postaví.

V obraně podstupujete víc hlavičkových soubojů, přitom měříte 174 centimetrů. Dělají vám potíže vyšší útočníci?

Může na vás nastoupit nepříjemný útočník, který je o dvě hlavy vyšší, ale nemám z takových soubojů nikdy strach. Vždycky se na hřišti domluvíme, proti vysokému útočníkovi třeba chodí do hlaviček Pavel Košťál, který má dva metry a my ho zajistíme. Trenér do naší sestavy navíc vybírá hráče, abychom eliminovali naše slabiny jako u mě výškový deficit. Když bude hrát někdo se dvěma metry, určitě tam trenér postaví někoho vyššího

Jak se těšíte na sobotu, kdy od tří hodin odpoledne hostíte vedoucí Plzeň?

Nálada v kabině je dobrá, protože máme za sebou dvě výhry, což jen posílí naše sebevědomí. Respektujeme Plzeň jako kvalitního soupeře, který bojuje o poháry. Naše výhoda snad bude domácí prostředí. Může dojít hodně lidí a podpořit nás.

Cítíte, že po dvou vítězstvích máte větší šanci bodovat?

Nechci říct, že nemáme co ztratit, vždycky se hraje o body. Doma se nám poslední dobou daří, musíme podat týmový výkon a věřím, že pokud všichni ke všemu přistoupíme na sto procent, nemusíme ze zápasu odejít s prázdnou.