Považujete Zlín i vzhledem k jeho účasti v Evropské lize a letnímu posilování kádru za atraktivnějšího soupeře než dosud?

Posílil, aby v Evropské lize mohl konkurovat, pro nás je to zase větší motivace ukázat, že můžeme hrát i s týmem, který je schopný přivést si dobré hráče. Doufám, že přijde i dost fanoušků, protože se jedná o moravské derby. Věřím, že bude podobná atmosféra jako při našem předchozím utkání s Baníkem.

V čem je nepříjemný rukopis zlínského trenéra Bohumila Páníka?

V loňské sezoně měl velmi dobré protiútoky. Přechod byl vcelku jednoduchý, ale strašně dobře zvládnutý. Hlavně na podzim, kdy se dařilo Vukadinovičovi. Zlín hraje na dva útočníky, ještě posílil. Záleží i na tom, co vymyslí náš trenér, i podle toho se může odvíjet hra soupeře.

Brněnský trenér Svatopluk Habanec měl po porážce s Baníkem asi dost těžkou hlavu…

Řekli jsme si, co bylo špatně. Některé věci musíme radikálně zlepšit. Trenér už říkal v rozhovorech po zápase, že jsme byli pozdě v soubojích. Baník měl hlavně v prvním poločase hodně prostoru, nedostávali jsme se k odraženým míčům.

Útočník Komety Marcel Haščák.
Haščák se těší na Slovan a utahuje si z parťáka: Sochovi se smějeme

V zápase jste začal na křídle, v poločase jste musel kvůli zranění Tomáše Jablonského na kraj obrany. Kde jste se cítil lépe?

Sedí mi záloha, ale i když jsem se přesunul do obrany, měli jsme právě na začátku druhého poločasu pasáž, kde jsme Baník zmáčkli. Jenže Baroš pak z ojedinělé šance dal gól. V obraně mi to nijak nevadilo, určitě jsem neměl tolik práce jako naši krajní obránci v prvním poločase.

Je problém uprostřed zápasu přepnout myšlení z ofenzivy na defenzivu?

Ani ne, už jsem tam hrál. Horší by bylo, kdybych šel na úplně jiný post, třeba pravý kraj obrany. Nevěděl bych, kde se správně pohybovat, neměl bych jistotu. Trenér s každým hráčem počítá na alternativní pozici. Tuhle můžu hrát já a vím, jak se zachovat.

Proti Ostravě jste připravil také jediný brněnský gól pro Miloše Kratochvíla. Jednalo se o natrénovanou akci, nebo dílo momentální souhry?

Pilda (Tomáš Pilík – pozn. red.) měl balon a dobře mi ho dal do mezery za obranu. Jak jsem ho přebíral, obránce byl pode mnou, Kráťa (Kratochvíl) si zakřičel, dal jsem mu to a střílel do poloprázdné branky. Byla to pěkná akce, která vyplynula z toho, že Kráťa dělá, co po něm trenér chce. Doplňuje útočníky a dostává se do vápna.

Domácí Zbrojovka prohrála s ostravským Baníkem v prvním zápase nové sezony 1:3.
Posily Zbrojovky proti Baníku předvedly příliš ztrát míčů