Středočeský celek v minulém kole poprvé vedl Zdeněk Parůžek, který v roli kouče vystřídal Vítězslava Soukala. A Milovice zvítězily v Příbrami 6:5 po pokutových kopech. „Kladem je jednoznačně to, jak hráči k utkání přistoupili, to je základ všeho. Teď potřebujeme pokračovat v práci a zlepšovat výkony," uvedl Parůžek.

Přestože na hřiště pátého Brna míří poslední tým tabulky, změna kouče z něj dělá nečitelného protivníka. „Trenér chce zvednout přístup milovických hráčů, což se podařilo i u nás, když jsme po utkání v Jihlavě sáhli k vyřazení dvou hráčů," připomněl brněnský kouč Jakub Prokeš.

Jeho svěřenci tři kola před koncem soutěže nevzdávají boj o konečné třetí místo. Na Jihlavu, která odehrála o zápas víc, ztrácí šest bodů. K posunu musí zdolat Milovice. „Potřebujeme zlepšit koncovku a vyvarovat se individuálních chyb, ale hráči si musí sáhnout do svědomí," nabádal brněnský trenér.

Milovice před utkáním v Příbrami třikrát prohrály, ale po úvodní jarní výhře plánují vymanění z poslední příčky, schází jim bod na sedmé Pardubice, které odehrály duel navíc. „Doufám, že navážeme na předvedený výkon v Příbrami, i když je už teď jasné, že sestava dozná několika změn," poznamenal Parůžek, který dělá asistenta u reprezentace do 21 let.

Podzimní utkání vyhráli Jihomoravané v Milovicích 6:4. „Přestože je Brno favorit a doma už potřebuje vyhrát, když předvedeme soustředěný a poctivý výkon, můžeme si nějaké body odvézt," doufal Parůžek.

Brno nezvládlo jarní utkání v Jihlavě a s Pardubicemi, na penalty zvítězilo v Příbrami a naposledy prohrálo 2:3 po pokutových kopech doma s Prahou. „Upřímně mě bod zklamal. Respektuji kvalitu Prahy, ale v utkání jsme byli lepší tým. Co dodat, opět nás dvě individuální chyby stály lepší výsledek," posteskl si Prokeš.

Jeho svěřenci přesto předvedli nejlepší výkon jara. „Je smutné, že televizní kamery donutí hráče takto hrát, ale dvě chyby ukazují, že velká zodpovědnost tam nebyla," doplnil.

V brněnském mužstvu se tradičně představí několik českých reprezentantů, ale Milovice se nezaměří jenom na ně. „To by bylo nebezpečné, protože Brno má celý tým složený z výborných hráčů. Ovšem na některé své svěřence upozorním," dodal Parůžek.

Nominace Brna

Dominik Kunický – Patrik Levčík, Jakub Dobšíček, David Macko, Čeněk Cenek, Jan Havel (všichni Gioia Brno), David Cupák, Martin Švihálek (oba RKM Tripoli Brno), Tomáš Selinger (Šenk Okna Raiders), Milan Němeček (Vyšší Princip), Michael Kršák (Leram), Tomáš Pospiš (Restaurace Starobrno)

Nominace Milovic

Libor Novák (Rafani u Farkačů), Jan Müller (Black Panthers) – Jan Krátký, Jakub Krátký, Miloš Jokl (všichni J-elita), Michal Dosoudil, Pavel Hýbel (oba TJ Exit84), Michal Kubín (Immortals), Marek Kropelnický (Los Gallos Rojo), Jakub Kollmann (Black Panthers), Jan Bobek (FC Rychta)