Čtyřiadvacetiletý stoper ukrajinského Dněpropetrovsku se jí dočkal až v úplném závěru kvalifikace o mistrovství světa v Brazílii. Při výhře 1:0 v Bulharsku strávil na trávníku celý zápas a zvládl jej suverénně. „Spíš jsem si myslel, že si zahraju poločas s Maltou. Nejspíš pomohlo, že už o nic nešlo a trenér dal šanci i nám mladším," hlásí hodonínský rodák Mazuch Deníku Rovnost už z ukrajinského Dněpropetrovsku.

Jak jste si užil návrat do reprezentace po víc než třech letech?

Užil. Vyhráli jsme oba zápasy a v posledním jsem nastoupil, i když jsem s tím moc nepočítal. Jsem rád, že se nám obě utkání povedla a předvedli jsme, že do budoucna máme na čem stavět. Objevovaly se názory, že nemáme hráče pro národní tým, ale tým ukázal, že má potenciál.

Ondřej Mazuch v dresu Dněpropetrovsku.Naznačil vám kouč Josef Pešice, že proti Bulharsku nastoupíte?

Tomáš Sivok dostal druhou žlutou kartu a nemohl proti Bulharsku hrát. Trenér tak naznačoval, že se rozhoduje mezi mnou a Václavem Procházkou z Plzně, ale stoprocentně jsem se o svém startu dozvěděl až na předzápasovém rozcvičení.

Na váš výkon se snášely jen pochvaly. Co vám řekl kouč?

Po zápase jsme utkání nehodnotili, protože jsme hned letěli do Prahy. Trenér nechválil jednotlivce, ale všechny hráče, protože celý tým hrál dobře, všem nám poděkoval za stoprocentní přístup. Pro mě jako obránce je dobré, že jsme udrželi vzadu nulu, Bulhary jsme skoro do ničeho nepustili.

CELÝ ROZHOVOR ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST