Mezi třemi tyčemi nahradil dosavadní jedničku Václava Hladkého, který chytal úvodní jarní duel s Duklou Praha. Svůj nástup vytušil z tréninků. „Nebudu zastírat, že s Milanem Hečou jsem měl ve Slovácku lepší vztah, což je však dané tím, že ve Zbrojovce jsem teprve krátce. Náš vztah je čistě profesionální, stejně jako s trenér Lubošem Přibylem a Vlastou Veselým," zmínil Melichárek kouče brankářů a třetího gólmana.

Pro utkání na jihu Čech udělal brněnský kouč Václav Kotal víc změn než jen na brankářském postu. „Bylo jich hodně, nejen v sestavě, ale také rozestavení. Změny nám určitě pomohly, i střídající fotbalisté hráli dobře," sděluje brankář, který téměř sedm let chytal ve Švédsku.

Do Českých Budějovic odjížděli brněnští fotbalisté přinejmenším pro bod, díky vítězství Jihočechy dokonce přeskočili v tabulce. „Zápas pro nás dopadl výborně, tři body a k tomu tři vstřelené góly jsou skvělé," raduje se 196 centimetrů vysoký brankář.

Melichárek poslední rok proseděl ve Slovácku na lavičce, v lednu zamířil do chorvatského klubu Inter Zaprešič, který ho do léta půjčil na hostování Zbrojovce. „Jsem v Brně stoprocentně spokojený. Ze strany klubu všechno perfektně funguje, vedení veškeré dohody dodrželo, což člověku hodně přidá na náladě a chuti do práce. Věřím, že Zbrojovce vrátím, co pro mě udělala," přeje si.

Do Brna dojíždí, přespat může na hotelu. A postupně si zvyká. „Zatím Brno moc neznám a když se mám dostat třeba do Univerzitního kampus, jsem ztracený," usmívá se Melichárek.