"O body jsme se připravili sami. Vždycky je to rána, když dostanete gól v nastavení. Kluci už si mysleli, že ty tři body mají. Ale nehráli jsme tak dobře, abychom si je zasloužili. Doma dostat tři branky je špatně. Když dáte tři góly, tak musíte vyhrát," hodnotil utkání mladoboleslavský trenér Leoš Kalvoda.

"Přijeli jsme si alespoň pro bod a ten máme. Troufnu si říct, že zaslouženě, i když domácí dominovali na míči. Teď ale potřebujeme udržet fanoušky na své straně a doma vyhrát nad Jihlavou," prohlásil brněnský kouč Svatopluk Habanec, který svým svěřencům naordinoval osobní obranu domácího špílmachra Marka Matějovského.

Mladá Boleslav začala utkání aktivně a ve druhé minutě musel hostující gólman Melichárek poprvé zasahovat po střele Jánoše. Po následném rohu vznikl v brněnském vápně závar, ale nic z toho. Větší nebezpečí znamenala až střela Kúdely ze 14. minuty, kterou Melichárek jen vyrazil, ovšem Chramosta z dorážky z úhlu přestřelil.

Jenže v 18. minutě udělali domácí chybu při rozehrávce, stoper Da Silva si špatně zpracoval míč přímo do běhu dotírajícího Řezníčka a ten měl volnou cestu k bráně. Brněnský kanonýr potvrdil, že si v podobných šancích ví rady a prostřelil brankáře Diviše.

Vedení Brna domácí znervóznělo, ale brzy se začali tlačit za vyrovnáním. To přišlo po půlhodině hry. Míč se po rohovém kopu dostal až na vápno k Přikrylovi, který vypálil a od Poláka se míč odrazil do protipohybu brankáře. Ještě do poločasu mohl skóre otočit Chramosta, kterého vyslal do šance Magera, ale nejlepší střelec ligy branku těsně minul.

Po změně stran pokračovala Boleslav v tlaku, ale chybělo přesnější zakončení. A když se dostal po brejku do šance Přikryl, vychytal ho gólman. Zahrozilo ale i Brno, když si Řezníček stoupl k přímému kopu a poslal míč těsně vedle.

V 63. minutě však Da Silva odčinil svou chybu. Po přímém kopu Matějovského vznikl ve vápně závar a zkušený brazilský stoper poslal Mladou Boleslav do vedení.

Odpovědět mohl na druhé straně Lutonský, ale jeho dobrou střelu vyrazil brankář Diviš. V 72. minutě už však byl znovu vyrovnaný stav. Řezníček nacentroval a Fleišman si dal v souboji s Hyčkou vlastní branku.

Vedení mohl domácím rychle vrátit Takács, ale hlavou trefil jen břevno. Vzápětí zahrával Mareš přímý kop, přestože byl daleko a z úhlu, vystřelil přímo na bránu a Hyčkova teč ve zdi poslala míč mimo dosah brankáře Melichárka.

Domácí nicméně vedení znovu neudrželi. V posledních vteřinách se jim po nákopu před branku nepovedlo dostat míč z vápna a závar využil ke srovnání Škoda. "Dlouhý nákop, střela Šurala, odrazilo se to snad k Řezníčkovi, ten to vrátil. Pak se to odrazilo ke mně. Já už jen zakončoval. Určitě má tenhle gól svou váhu, protože jsme tu získali bod a nebylo to vůbec lehké," radoval se Škoda, který dal v posledních šesti ligových zápasech šestý gól.

"Je to nešťastné, dostat gól po nákopu v posledních vteřinách. Podle nás tam byl jasný faul na Takácse, ale nemůžeme se na to vymlouvat. Tohle musíme ubránit, nebo míč kopnout za tribunu. Takticky jsme závěr prostě nezvládli. Jasný zápas jsme zremizovali," litoval domácí záložník Mareš.

11. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:3 (1:1)

Branky: 31. Přikryl, 63. Da Silva, 79. Mareš - 18. Řezníček, 72. vlastní Fleišman, 90.+3 Škoda

Rozhodčí: Jílek - Myška, Fišer

ŽK: Magera, Mareš - Lacko, Přichystal

Diváci: 2931

Sestavy:

M. Boleslav: Diviš - Jánoš, Da Silva, Takács, Fleišman - Přikryl (88. Klobása), Kúdela, Matějovský (85. Kalabiška), Mareš - Magera, Chramosta (74. Mebrahtu). Trenér: Kalvoda

Brno: Melichárek - Šural, Polák, Kijanskas, Lutonský - Sedlák, Lacko (87. Krejčí) - Hyčka (87. Pašek), Škoda, Přichystal (68. Vávra) - Řezníček. Trenér: Habanec